Pečený bůček v česnekové marinádě

Všem vám přeji krásný večer. U nás sme už dávno večeřeli. Dnes jsme měli pečený bůček. Pokud budete namítat, že je to nezdravé, tak ať si každý říká co chce, ale my na něj nedáme dopustit a jednou za čas si to můžeme dovolit, vždyť žijeme tak krátce ... takže, toto u nás dělá manžel ... Nechte se inspirovat. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 27.9.2017
Kategorie: Chuťovky, Hlavní jídla
Pečený bůček v česnekové marinádě

Suroviny

bůček
sůl
pepř
česnek
kmín
červená mletá paprika
olej
voda

Postup přípravy

  1. Bůček nakrájíme na širší pásy, potřeme ho marinádou ze soli, pepře, prolisovaného česneku, drceného kmínu, červené papriky.
  2. Necháme odstát asi 30 minut.
  3. Potom ho uložíme do pekáče s trochou oleje a podlijeme 1 dl vody a necháme péct asi 50 - 60 minút. Mal by být hotový.
  4. Můžeme konzumovat, ale lepší je za studena s pomazánkou z červené kapie, nebo nakládaným květákem, či okurkami nebo hořčicí ...