NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pečený cop z vepřového bůčku s dušenou kari mrkvičkou a bramborem
Pečený cop z vepřového bůčku s dušenou kari mrkvičkou a bramborem
Recept Pečený cop z vepřového bůčku s dušenou kari mrkvičkou a bramborem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Pro někoho je vepřový bůček naprosto podřadným druhem masa, ale my si to nemyslíme a taky že si ho dneska pěkně vychutnáme... Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   5.7.2019

Pečený cop z vepřového bůčku s dušenou kari mrkvičkou a bramborem

Pro někoho je vepřový bůček naprosto podřadným druhem masa, ale my si to nemyslíme a taky že si ho dneska pěkně vychutnáme... Autor: Danka

55 min
Čas přípravy
145 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
vepřový bok beez kosit
sůl, pepř
drcený kmín
sladká paprika
olej

Kari mrkvička:

4 ks
větší mrkve (očistit, nakrájet na půlkolečka)
1 ks
větší cibule (nadrobno)
50 g
másla
3 lžíce
krystalu
1 a 1/2 lžičky
soli
2 lžičky
mletého kari
1/2 lžičky
drceného kmínu
1/2 lžičky
mletého černého pepře
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
145 min
Čas vaření
  1. Vepřový bok bez kosti nakrájíme na cca 2cm silné plátky, rozložíme pěkně vedle sebe řezem na prkénko, osolíme a okořeníme oblíbeným kořením (já dala jen trochu drceného kmínu a špetku mleté sladké papriky pro barvu), pak podélně rozřízneme na tři prameny, zapleteme copy a zajistíme párátky. Potřeme olejem a takto nakořeněné maso uložíme přes noc do lednice.
  2. Hodinku před pečením vyndáme z lednice, aby se stihlo "rozdýchat", podlijeme vodou, zakryjeme neprodyšně alobalem a pečeme zvolna necelé dvě hodinky (peču dlouho, aby byl bůček ve finále naprosto měkký, téměř se dá mazat na chleba, jak říká můj mužský a tak to milujeme).
  3. Když je masíčko měkké, odstraníme alobal a dopékáme do barvy. V případě potřeby ještě podlijeme horkou vodou a výpekem maso přelijeme.
  4. Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, poté vsypeme nakrájenou mrkev, zasypeme cukrem a zarestujeme. Poté zalijeme vodou, osolíme, přidáme drcený kmín a kari koření a necháme pod pokličkou téměř změknout. Pak pokličku odstraníme, necháme tekutinu částečně zredukovat, zahustíme hotovou jíškou a necháme 2 minutky povařit. Dle potřeby dochutíme solí a mletým černým pepřem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář