Pečený cop z vepřového bůčku s dušenou kari mrkvičkou a bramborem

Recept Pečený cop z vepřového bůčku s dušenou kari mrkvičkou a bramborem

Přidal: , 5.7.2019

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd, Část dne, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pro někoho je vepřový bůček naprosto podřadným druhem masa, ale my si to nemyslíme a taky že si ho dneska pěkně vychutnáme... Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 5.7.2019

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd, Část dne, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

vepřový bok beez kosit
sůl, pepř
drcený kmín
sladká paprika
olej

Kari mrkvička:

4 ksvětší mrkve (očistit, nakrájet na půlkolečka)
1 ksvětší cibule (nadrobno)
50 gmásla
3 lžícekrystalu
1 a 1/2 lžičkysoli
2 lžičkymletého kari
1/2 lžičkydrceného kmínu
1/2 lžičkymletého černého pepře

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vepřový bok bez kosti nakrájíme na cca 2cm silné plátky, rozložíme pěkně vedle sebe řezem na prkénko, osolíme a okořeníme oblíbeným kořením (já dala jen trochu drceného kmínu a špetku mleté sladké papriky pro barvu), pak podélně rozřízneme na tři prameny, zapleteme copy a zajistíme párátky. Potřeme olejem a takto nakořeněné maso uložíme přes noc do lednice.
  2. Hodinku před pečením vyndáme z lednice, aby se stihlo "rozdýchat", podlijeme vodou, zakryjeme neprodyšně alobalem a pečeme zvolna necelé dvě hodinky (peču dlouho, aby byl bůček ve finále naprosto měkký, téměř se dá mazat na chleba, jak říká můj mužský a tak to milujeme).
  3. Když je masíčko měkké, odstraníme alobal a dopékáme do barvy. V případě potřeby ještě podlijeme horkou vodou a výpekem maso přelijeme.
  4. Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, poté vsypeme nakrájenou mrkev, zasypeme cukrem a zarestujeme. Poté zalijeme vodou, osolíme, přidáme drcený kmín a kari koření a necháme pod pokličkou téměř změknout. Pak pokličku odstraníme, necháme tekutinu částečně zredukovat, zahustíme hotovou jíškou a necháme 2 minutky povařit. Dle potřeby dochutíme solí a mletým černým pepřem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit