Pečený karbanátek plněný vajíčkem

Skvělá pochoutka. Pečený karbanátek plněný vajíčkem. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši, zeleninový salát nebo rýži. Dobrou chuť!

Přidal:, 23.3.2015
Kategorie: Karbanátky, Vepřové, Maso, Mleté maso, Oběd
Recept Pečený karbanátek plněný vajíčkem

Suroviny

Potřebujeme:
1 kgvepřová plec
2 kscibule
2 kshouska nebo suchary
1/2 lžičkypepř mletý
3 ksvejce
100 gstrouhanka
1 lžícemajoránka
8 stroužkůčesneku
1 lžícevegeta
1 lžičkačervená paprika mletá
1 dclmléko na namáčení housek
6 ksuvařených vajec
hladká mouka na obalení
petrželka

Postup přípravy

  1. Maso, cibuli, česnek pomeleme, přidáme nařezané a v mléce namočené housky a ostatní ingredience. Vše dobře promícháme nejlépe rukou.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Na podložce si navrstvíme polovinu hmoty do menšího obdélnika naskládáme vajíčka, zakryjeme druhou polovinou hmoty, vyformujeme do válce, kolem kterého nasypeme hladkou mouku a opatrně fašírku v té mouce vyválíme a přeneseme do dobře vymazaného pekáče.
  3. Kolem nalijeme tak 3- 4 dcl vody nebo vývaru, zakryjeme alobalem a pečeme při 180 stupních tak cca 1 hodinu.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Po hodině odkryjeme a dáme zapéct. Po zapečení sekanou vyjmeme a do výpeku přilijeme vodu nebo vývar, provaříme a jemně zahustíme moukou nebo solamylem.
  5. Podáváme s bramborovou kaší a poléváme vzniklou omáčkou. Dobrou chuť!

    *TIP: Karbanátky můžeme podávat i různými zahuštěné omáčky, nebo na studeno se šalátem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou