Pečený králík s bůčkem a knedlíkem

Přidal: NejLucka, 4.1.2017
Kategorie: Králičí maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už stačilo sladkého pečení, třeba vařit něco i pro mé chlapy. No musím se přiznat, že bůček se považuje za mužské jídlo, ale ani já mu nemohu odolat. Přiznám se, že chodím potají a beru kousek po kousku. Je to nebíčko v tlamičce. A abych ulahodila každému, kousek jsem podávala i k pečenému králíkovi. Příloha klasický bramborový knedlík, dušený špenát a můj manžel má rád pečenou cibulku na knedlících, tak byla i ta.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 4.1.2017
Kategorie: Králičí maso, Maso, Oběd, Část dne
SUROVINY
1 kskrálík (bez hlavy)
0,5 kgbůčku
20 dkgslaniny
dle chutisůl, kmín, pepř
2 kuličkynová koření
6 stroužkůčesneku
2 kscibule
2 lžíceplnotučné hořčice
špetkatymiánu
dle potřebyvoda
- Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, pokmínujeme a potřeme hořčicí, to samé s bůčkem a kůži nařízneme na kostičky.
- Vložíme ho do pekáčku s bůčkem, přidáme koření a nasekaný česnek, nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a přiklopené pečeme asi 1,5 hodiny na 200°C, maso obracíme.
- Zhruba posledních 20-30 minut dopékáme odkryté na dopečení kůrky.
- Během pečení podléváme aby jsme měli dost šťávy.
- Příloha: bramborový knedlík a špenát.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sült nyúl ropogós oldalassal és knédlivel.
KOMENTÁŘE K RECEPTU