Pečený králík s bůčkem a knedlíkem

Už stačilo sladkého pečení, třeba vařit něco i pro mé chlapy. No musím se přiznat, že bůček se považuje za mužské jídlo, ale ani já mu nemohu odolat. Přiznám se, že chodím potají a beru kousek po kousku. Je to nebíčko v tlamičce. A abych ulahodila každému, kousek jsem podávala i k pečenému králíkovi. Příloha klasický bramborový knedlík, dušený špenát a můj manžel má rád pečenou cibulku na knedlících, tak byla i ta.

Přidal:, 4.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Pečený králík s bůčkem a knedlíkem

Suroviny

1 kskrálík (bez hlavy)
0,5 kgbůčku
20 dkgslaniny
dle chutisůl, kmín, pepř
2 kuličkynová koření
6 stroužkůčesneku
2 kscibule
2 lžíceplnotučné hořčice
špetkatymiánu
dle potřebyvoda

Postup přípravy

  1. Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, pokmínujeme a potřeme hořčicí, to samé s bůčkem a kůži nařízneme na kostičky.
  2. Vložíme ho do pekáčku s bůčkem, přidáme koření a nasekaný česnek, nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a přiklopené pečeme asi 1,5 hodiny na 200°C, maso obracíme.
  3. Zhruba posledních 20-30 minut dopékáme odkryté na dopečení kůrky.
  4. Během pečení podléváme aby jsme měli dost šťávy.
  5. Příloha: bramborový knedlík a špenát.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí