Pečený losos na másle

Kuřecího masa jsme již měli až až, tak jsem musela vymýšlet, co připravit k dnešnímu obědu. Nakonec jsem udělala rybku. V mrazničce jsem měla ještě z Vánoc odloženého lososa. Byl vynikající. Autor: Mineralka

Přidal:, 5.4.2019
Kategorie: Losos, Hlavní jídla, Ryby a mořské plody
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Pečený losos na másle

Suroviny

Losos filet s kůží
máslo
mořská sůl
koření na ryby (napr.od Podravka)
citron

Postup přípravy

  1. Filet omyjeme ve studené vodě a osušíme papírovými utěrkami. Kůží dolů položíme do zapékací mísy, kterou jsme potřeli máslem, posypeme mořskou solí, rybím kořením a necháme 30 minut odstát.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  2. Před pečením poklademe na povrch plátky másla. Pečeme na 180 st 25 min.
  3. Upečený filet pokapeme citronovou šťávou.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Podávat můžeme například s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.