NejRecept.cz Ryby a mořské plody Losos Pečený losos s hořčično-koprovou omáčkou a novými bramborami
Pečený losos s hořčično-koprovou omáčkou a novými bramborami
Recept Pečený losos s hořčično-koprovou omáčkou a novými bramborami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Milovníci kopru si v tomto receptu rozhodně přijdou na své. Jemná krémová omáčka si skvěle rozumí se šťavnatým lososem a novými bramborami, které jsem také lehce posypala koprem. Dokonalá kombinace, ke které se budete určitě pravidelně vracet, stejně jako já.

siky.silvia siky.silvia    ·   13.6.2025

Pečený losos s hořčično-koprovou omáčkou a novými bramborami

Milovníci kopru si v tomto receptu rozhodně přijdou na své. Jemná krémová omáčka si skvěle rozumí se šťavnatým lososem a novými bramborami, které jsem také lehce posypala koprem. Dokonalá kombinace, ke které se budete určitě pravidelně vracet, stejně jako já.

35 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Losos:

podle potřeby
losos
podle chuti
sůl
podle chuti
citrónové koření
podle potřeby
máslo
podle potřeby
citrón

Omáčka:

200 ml
smetana ke šlehání
2 lžičky
plnotučná hořčice
1 – 2 lžičky
med
podle chuti
bílý pepř
podle potřeby
kopr
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Kombinace lososa, kopru a brambor je tak dobrá, až mě překvapila. Pokud byste neměli chuť na vařené brambory, můžete je klidně nahradit třeba pečenými. I ty dokonale zapadnou do celého pokrmu.

  1. Lososa osolíme, okořeníme a vložíme do pekáče, který jsme vyložili pečicím papírem. Navrch dáme ještě plátek másla, kolečko citronu, vše přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě okolo 180 stupňů – sledujeme.
  2. Mezitím, co se nám peče losos, připravíme omáčku. Smetanu ke šlehání, hořčici, med a bílý pepř přivedeme k varu.
  3. Vše povaříme a když si všimneme, že omáčka začíná houstnout, přidáme do ní najemno nasekaný kopr. Omáčku promícháme a odstavíme z ohně.
  4. Hotového lososa podáváme s omáčkou a mladými vařenými bramborami, které přelijeme rozpuštěným máslem smíchaným s nasekaným koprem.

Máte rádi lososa, ale nejraději byste si ho připravili spíš klasicky bez omáčky? Vyzkoušejte například tento recept na pečeného lososa na másle, který je šťavnatý, jemný a doslova se rozpadá v ústech.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář