NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pečený rolovaný vepřový bok se šťouchanými bramborami
Pečený rolovaný vepřový bok se šťouchanými bramborami
Recept Pečený rolovaný vepřový bok se šťouchanými bramborami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   1.1.2019

Pečený rolovaný vepřový bok se šťouchanými bramborami

Když se řekne bůček, někteří jen znechuceně protáhnou obličej. Chudáci netuší, jaké dobroty se z něj dají vykouzlit. I ten náš malý rozumbrada už ví, že bůček není jen to "tlustý a klepavý". Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
150 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
Maso:
cca 1,5 kg
vepřového boku bez kosti a kůže (nejlépe špička)
400 g
vinné klobásy
100 g
anglické slaniny (plátky)
mletá sladká paprika (dala jsem zauzenou)
drcený kmín
mletý černý pepř, sůl
sušený česnek
3 stroužky čerstvého česneku (nadrobno)
středně velká cibule (nadrobno)
sádlo
voda nebo vývar z kostí
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z masa ořízneme velké tučné části a velmi nadrobno pokrájíme. Poté je potřeba si maso proříznout tak, aby vznikl pěkný velký plát masa, ten z obou stran dobře osolíme, posypeme sušeným česnekem, drceným kmínem a mletým pepřem, potřeme olejem, srolujeme, zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v lednici.
  2. Na sádle necháme do světlehněda orestovat cibuli, přidáme česnek a ještě krátce zarestujeme.
  3. Maso vybalíme z alobalu, rozvineme, poklademe plátky anglické slaniny a potřeme vymačkaným prátem z vinné klobásy. Pevně zarolujeme, převážeme provázkem a svrchu pro barvu lehce potřeme mletou paprikou.
  4. Vložíme do pekáče, přidáme nadrobno pokrájený tučný ořez a na sádle orestovanou cibuli s česnekem, mírně podlijeme, zakryjeme pokličkou ( já ještě pro "sichr" přetáhnu alobalem) a pečeme na 180 stupňů pěkně doměkka (trvá to asi 2 a půl hodinky). Občas podle potřeby podlijeme vodou a maso během pečení pečlivě přeléváme výpekem.
  5. Ke konci pečení odklopíme víko a dopékáme kůrčičku pěkně do barvy.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář