NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pekelné vepřové kousky na česneku
Pekelné vepřové kousky na česneku
Recept Pekelné vepřové kousky na česneku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   13.7.2020

Pekelné vepřové kousky na česneku

Minutkovy oběd, který připravíte za pár minut. Měla jsem doma i houby, tak jsem přidala, aby byla omáčka chutnější, ale klidně je můžete vynechat. Autor: Triniti

55 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 g
vepřová kýta
1 PL
vepřové sádlo
1 ks
cibule
3 stroužky
česnek
podle chuti
houby
1 ks
chilli paprika
podle chuti
sůl, pepř
1 PL
sojová omáčka
1 PL
nastrouhaný sýr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso očistíme, umejeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a necháme minimálně půl hodinu stát.
  2. Na rozpálené pánvi osmažíme na rozehřátém sádle nakrájenou cibuli, přidáme houby a nakonec i maso. Necháme zatáhnout a trochu podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
  3. Nakonec přidáme chilli papriku, ochutíme sójovou omáčkou a přidáme i lžíci nastrouhaného sýra (můžete vynechat).
  4. Pokud máte rádi smetanové omáčky, můžete přidat i smetanu na vaření a krátce převařit.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář