Pekingské placky s bramborovou kaší

Na první pohled se zdá, že jsou to klasické řízky, ale je to úplně jinak. Maso je nakrájené na drobné kousky, které jsou smíchány s jinými surovinami, které vytvářejí jakoby těstíčko a smaží se to navrstvené na oleji. Vytvoří se tak placka, která připomíná řízek a tyto pekingské placky jsou opravdu velmi chutné. Autor: Marta M.

Přidal:Marta Mlyn, 28.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Pekingské placky s bramborovou kaší

Suroviny

cca 500 gkuřecí prsa nebo stehna
3 kscelá vejce
2 kscibule
3 stroužkyčesneku
3 PLbramborový škrob
2 PLkečup
1 PLsojová omáčka
2 PLolej
2 PLstrouhanka
1 lžičkamletá červená paprika
sůl, vegeta, pepř

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky.
  2. Přidáme všechny ingriedincie a vše spolu promícháme.
  3. Dáme do ledničky na 2 hodiny.
  4. Za pomoci lžíci z masy odebíráme a na rozehřátý olej vrstvíme placičky a smažíme dozlatova.
  5. Podáváme s bramborovou kaší.