Penne se smetanovou omáčkou

Rychlý a zdravý oběd, či večeře. Autor: Akeber

Přidal:, 19.5.2016
Kategorie: Penne, Těstoviny, Oběd
Recept Penne se smetanovou omáčkou

Suroviny

1 bal.těstoviny Penne
podle potřebymáslo nebo olej
1 kscibuli
1 hlávkabrokolici
podle potřebyhlívu, šunku, tvrdý sýr
300 mlmléka
150 -200 mlsladké smetany
3 lžícehladké mouky
podle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě, slijeme a promícháme s máslem. Brokolici také uvaříme ve slané vodě, slijeme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Cibuli nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme nakrájenou hlívu. Chvíli osmahneme a když pustí šťávu, tak podusíme asi tak 15 min. Pokud je třeba podlijeme zeleninovým vývarem.
  3. Až je hlíva měkká přidáme uvařenou brokolici, promícháme a ještě chvíli osmahneme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Na másle osmahneme trošku mouky, zalijeme mlékem a sladkou smetanou. Osolíme, dochutíme mletým pepřem a necháme přejít varem.
  5. Šunku a tvrdý sýr nakrájíme na kostičky a spolu se smetanovou omáčkou přidáme do směsi, dobře promícháme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Můj blog: Recepty Akeber