NejRecept.cz Dezerty Moučníky Pěnová nepečená rychlovka za 10 minut
Pěnová nepečená rychlovka za 10 minut
Recept Pěnová nepečená rychlovka za 10 minut
Foto: Petra H

Pokud se vám na poslední chvíli ohlásila návštěva, šup do kuchyně a připravte rychlou nepečenou dobrotu, abyste návštěvu ohúrili. Já osobně mám raději pečené těsto, ale ani toto sušenkové není vůbec špatné. Ta pěna je krásné nadýchaná a je třeba šlehat dost dlouho, aby vám to pak v lednici ztuhlo. Já sušenky ještě máčím v mléce, aby byly měkčí, ale vy nemusíte. Vrch bohatě posypat nastrouhanou čokoládou. Autor: Petra H.

Petra H Petra H    ·   1.3.2016

Pěnová nepečená rychlovka za 10 minut

Pokud se vám na poslední chvíli ohlásila návštěva, šup do kuchyně a připravte rychlou nepečenou dobrotu, abyste návštěvu ohúrili. Já osobně mám raději pečené těsto, ale ani toto sušenkové není vůbec špatné. Ta pěna je krásné nadýchaná a je třeba šlehat dost dlouho, aby vám to pak v lednici ztuhlo. Já sušenky ještě máčím v mléce, aby byly měkčí, ale vy nemusíte. Vrch bohatě posypat nastrouhanou čokoládou. Autor: Petra H.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 ml
smetana ke šlehání
500 ml
mléka
2 bal.
vanilkový pudink bez vaření (Crème Olé, Dr Oetker)
2 bal.
vanilkový cukr
5 lžic
kr. cukr
bebe sušenky
mléko na namočení sušenek
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do velké mísy nalijeme smetanu, mléko, přidáme vanilkový pudinkový prášek (pudink, který připravíte bez vaření - Crème Olé, Dr Oetker), vanilkový a kr. cukr. Vše mixérem šleháme cca 5 minut - dostaneme nadýchanou pěnu.
  2. Velikost plechu jsem použila 38x25 cm, ale můžete použít i formu jiné velikosti (pokud menší, řezy budou vyšší). Dno vyložíme sušenkami, které namočíme do mléka, aby byly měkké.
  3. Ušlehaný krém navrstvíme na sušenky, pěkně uhladíme a pár krát ťukneme formou a pracovní desku, abychom se zbavili velkých vzduchových bublin.
  4. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a odložíme do chladničky. Pokud nemáte čas, vložte řezy do mrazničky, rychleji ztuhnou, ale nenechávejte je tam příliš dlouho, aby nezmrzli.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář