Pěnové vlnky jsem dělala po téměř 100 letech. Vyžádal si je bratr, proto jsem nemohla říct ne. Kromě bratra však chutnaly i ostatním členům rodiny, kteří si na talíř nandávali jeden kousek za druhým. Autor: Zuzana Karvaiová
Pěnové vlnky jsem dělala po téměř 100 letech. Vyžádal si je bratr, proto jsem nemohla říct ne. Kromě bratra však chutnaly i ostatním členům rodiny, kteří si na talíř nandávali jeden kousek za druhým. Autor: Zuzana Karvaiová
Většina receptů na pěnové vlnky nebo rohlíčky vyžaduje šlehání bílků nad párou. Tyto jsou však odlišné v tom, že to dělat nemusíte. Celý proces přípravy je proto mnohem jednodušší.
Dezert dáme na několik hodin do ledničky, kde ztuhne, a poté podáváme. Mně z jedné dávky vyšlo 35 slepených vlnek, ale jejich počet se liší podle toho, jak velké je uděláte. Pěnový základ si můžete připravit i předem. Tím, že je suchý, vydrží klidně i týden.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě