Pěnový švestkový koláč bez tvarohu a zakysané smetany

Recept Pěnový švestkový koláč bez tvarohu a zakysané smetany

Přidal: , 23.8.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nepotřebujete ani tvaroh, ani zakysanou smetanu a i tak upečete fantastický jemný a chutný koláček k nedělní kávičce. Jde o tradiční recept. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.8.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

250 gmáslo
6 PLmoučkový cukr
1 PLvanilkový cukr
4 ksžloutky
1 lžičkaprášku do pečiva
2 hrnkyhladká mouka (250 ml)

Pěna:

4 ksbílky
špetkasůl
2 PLbramborový škrob
1 hrnekmoučkový cukr

Dále:

švestky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo utřeme s cukrem a vanilkou do pěny, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme kuličku těsta, kterou odložíme na půl hodinu do chladničky.
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud nedostaneme hustou lesklou pěnu a na závěr už jen vařečkou zamícháme prosátý škrob.
  3. Odleželé těsto rozdělíme na polovinu. Jednu část uložíme na dno plechu, kde jsme umístili i pečící papír, navrstvíme na čtvrtky nakrájené švestky a rozetřeme sníh. Na vrch nastrouháme (na hrubém struhadle) druhou část těsta a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. asi 35 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit