NejRecept.cz Dezerty Koláče Pěnový švestkový koláč bez tvarohu a zakysané smetany
Pěnový švestkový koláč bez tvarohu a zakysané smetany
Recept Pěnový švestkový koláč bez tvarohu a zakysané smetany
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Nepotřebujete ani tvaroh, ani zakysanou smetanu a i tak upečete fantastický jemný a chutný koláček k nedělní kávičce. Jde o tradiční recept. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   23.8.2019

Pěnový švestkový koláč bez tvarohu a zakysané smetany

Nepotřebujete ani tvaroh, ani zakysanou smetanu a i tak upečete fantastický jemný a chutný koláček k nedělní kávičce. Jde o tradiční recept. Autor: Triniti

40 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

250 g
máslo
6 PL
moučkový cukr
1 PL
vanilkový cukr
4 ks
žloutky
1 lžička
prášku do pečiva
2 hrnky
hladká mouka (250 ml)

Pěna:

4 ks
bílky
špetka
sůl
2 PL
bramborový škrob
1 hrnek
moučkový cukr

Dále:

švestky
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Máslo utřeme s cukrem a vanilkou do pěny, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme kuličku těsta, kterou odložíme na půl hodinu do chladničky.
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud nedostaneme hustou lesklou pěnu a na závěr už jen vařečkou zamícháme prosátý škrob.
  3. Odleželé těsto rozdělíme na polovinu. Jednu část uložíme na dno plechu, kde jsme umístili i pečící papír, navrstvíme na čtvrtky nakrájené švestky a rozetřeme sníh. Na vrch nastrouháme (na hrubém struhadle) druhou část těsta a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. asi 35 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář