NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Perfektní čokoládová roláda z jednoduchého piškotového těsta.
Perfektní čokoládová roláda z jednoduchého piškotového těsta.
Recept Perfektní čokoládová roláda z jednoduchého piškotového těsta.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Lepší roládu jsem už dlouho nejedla. Nadýchané piškotové těsto jsem naplnila jemným čokoládovým krémem, díky kterému nebyl výsledný zákusek vůbec suchý. A musím říct, že měl velký úspěch. Pochutnala si na něm celá rodina.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   10.3.2025

Perfektní čokoládová roláda z jednoduchého piškotového těsta.

Lepší roládu jsem už dlouho nejedla. Nadýchané piškotové těsto jsem naplnila jemným čokoládovým krémem, díky kterému nebyl výsledný zákusek vůbec suchý. A musím říct, že měl velký úspěch. Pochutnala si na něm celá rodina.

35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
špetka
sůl
10 g
vanilkový cukr
80 g
krystalový cukr
40 g
mléko
100 g
hladká mouka
1 lžička
kakao

Krém:

200 g
krémový sýr nebo mascarpone
20 g
kakao
50 g
moučkový cukr
100 g
smetana ke šlehání (33 – 36 %)
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Těsto na roládu je univerzální, takže ho můžete naplnit čímkoli. Já jsem zvolila kakaový krém, ale klidně ho můžete nahradit domácí Nutellou, kterou si připravíte podle tohoto receptu, nebo sladkým a dobrým ovocným džemem.

  1. V míse vyšleháme vejce se špetkou soli, vanilkovým a krystalovým cukrem. Přilijeme mléko a znovu prošleháme.
  2. Do směsi prosejeme mouku a opatrně promícháme.
  3. Z těsta odebereme tři lžíce do další misky a přimícháme kakao.
  4. Kakaem obarvené těsto dáme do cukrářského sáčku a následně ho naneseme na bílé těsto, které jsme vylili na plech o rozměrech 30 × 38 cm. Takto připravené těsto vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 10 minut.
  5. Z upečeného těsta stáhneme pečicí papír, odkrojíme nerovnoměrné okraje a zakryjeme utěrkou na 20 až 30 minut.
  6. Krém: Krémový sýr (můžete nahradit mascarpone nebo tvarohem) vymícháme s kakaem a moučkovým cukrem. Poté přilijeme smetanu a vše společně vyšleháme.
  7. Hotový krém naneseme na těsto a stočíme do rolády. Roládu zabalíme do pečicího papíru a dáme do lednice na hodinu.

Vychlazenou roládu nakrájejte na tenké plátky a podávejte. Před podáváním ji můžete posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit čerstvým ovocem či lístky máty. Hledáte ještě nějaký recept na dobrou čokoládovou roládu? Vyzkoušejte tento s tvarohovým krémem a banánem.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář