Perfektní náhrada za klasické pečivo - bez kynutí připravené placky z jogurtu za pár minut

Když se chystáte připravovat pizzovníky nebo slané pečivo v pohodlí svého domova, tak ve většině receptů je uvedena i doba kynutí. Pokud jste se rozhodli, že chcete jíst pizzovníky hned, vyzkoušejte tento recept na těsto bez kynutí. K tomu, aby bylo těsto nadýchané se přidává prášek do pečiva. Nemusíte je vůbec potírat rajčatovou omáčkou, ani nemusíte přidávat šunku a sýr. Pokud uděláte obyčejné bochníky, věřte, že toto pečivo vám ke snídani zachutná.

Přidal:, 12.6.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Perfektní náhrada za klasické pečivo - bez kynutí připravené placky z jogurtu za pár minut

Suroviny

600 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
10 gčerstvé droždí
1/2 lžičkykr. cukr
1/2 lžičkysůl
50 gmáslo
100 gbílý jogurt nebo zakysaná smetana
250 mlvoda
2 PLolej
šunka, sýr, oregano, kečup, rajčatová omáčka

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme do velké mísy, přidáme prášek do pečiva, rozdrobíme droždí, přidáme i sůl a kr. cukr. Promícháme a do takto promíchané směsi přidáme vlažnou vodu, rozpuštěné máslo, bílý jogurt (pokud nemáte, můžete přidat například zakysanou smetanu) a olej.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  2. Vše spolu promícháme, vypracujeme kuličku těsta, kterou rozdělíme na 10 kousků.
  3. Každý kousek zpracujeme na malou kuličku, kterou na plechu, který jsme vyložili pečícím papírem rozmačkáme na placku a sklenkou uprostřed uděláme důlek - důlek děláme tehdy, pokud chceme pečivo naplnit například šunkou, sýrem nebo jinými surovinami. Pro obyčejné pečivo, uděláme například kuličky a budeme mít po upečení housky.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů dozlatova.