NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Perfektní tvarohové těsto a jablka. Podzimní sušenky vydrží několik dní jako čerstvé.
Perfektní tvarohové těsto a jablka. Podzimní sušenky vydrží několik dní jako čerstvé.
Recept Perfektní tvarohové těsto a jablka. Podzimní sušenky vydrží několik dní jako čerstvé.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Tvarohovo-jablečné sušenky jsou výborné k čaji i kávě. Díky tomu, že jsou menší, se dobře jedí. Navíc na talíři vypadají velmi dobře, takže je klidně můžete naservírovat i návštěvě.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   20.9.2024

Perfektní tvarohové těsto a jablka. Podzimní sušenky vydrží několik dní jako čerstvé.

Tvarohovo-jablečné sušenky jsou výborné k čaji i kávě. Díky tomu, že jsou menší, se dobře jedí. Navíc na talíři vypadají velmi dobře, takže je klidně můžete naservírovat i návštěvě.

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
200 g
polotučný tvaroh
200 g
máslo
250 g
hladká pšeničná mouka
60 g
moučkový cukr
špetka
sůl
4 ks
kyselé jablko
podle potřeby
moučkový cukr (na posypání)
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Tvarohové sušenky jsou křupavé a výborně chutnají. Jejich příjemnou sladkou chuť doplňují kyselá jablka. Velkou výhodou sušenek je také to, že když je uskladníte na chladném místě, vydrží vám více než týden. Můžete si je tak připravit do zásoby, abyste měli co nabídnout návštěvě.

  1. Mouku smícháme s moučkovým cukrem, špetkou soli, změklým máslem a tvarohem. Vypracujeme pevné těsto, které dáme na 30 minut do ledničky.
  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Těsto vyválíme na tloušťku přibližně 5 mm a pomocí vykrajovátka nebo skleničky vykrajujeme větší kruhy.
  4. Do středu každého kruhu položíme jablka a těsto přeložíme nejprve na polovinu. Takovým způsobem vznikne půlkruh, který z boku ještě jednou přeložíme a po stranách mírně přitlačíme.
  5. Hotové sušenky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 190 °C přibližně 25 minut. Před podáváním je posypeme práškovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář