Perník jako pavučinka

Lepší perník jsem nejedla. Když jsem byla malá, dělávala mi ho mamka na přání. Je velmi rychlý a jednoduchý na přípravu, takže se nemusíte bát, že to nezvládnete. Autor: Karambola

Přidal:, 24.10.2016
Kategorie: Nejlepší dezerty, Perník, Dezerty, Moučníky
Recept Perník jako pavučinka

Suroviny

100 mlolej
400 ghladká mouka
300 gmoučkový cukr
1,5 lžičkysoda
1 PLkakao
1 lžičkumletá skořice
3 PLdžem
0,5 lmléko
1 bal.kypřící prášek
2 ksvejce
džem na potření
čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny spolu vymixujeme v jedné misce pomocí mixéru do jednotné hmoty.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Připravíme si větší plech na pečení, který potřeme olejem a vysypeme moukou. Já jsem použila menší plech, perník je vyšší, ale to vůbec nevadí. Nejlepší je použít plech o rozměru 30 x 40 cm.
  3. Na plech vylijeme těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu - je třeba to odsledovat, každá trouba peče jinak.
  5. Upečený perník potřeme džemem a polijeme čokoládovou polevou.Tip: Jahodový džem bez chemie