Perník s domácími povidly

Když cítím tu nádhernou vůni, je ze mě rázem zase malé děcko, co se motá mámě pod sukní. Peněz v tu dobu nebylo zrovínka moc, takže sladkosti se kupovaly v obchodě jen svátečně. Ale abychom se sestřičkou po sladkém tolik nestrádaly, peklo se doma. A perník byl jedním z těch moučníků, který se mi nikdy nepřejedl. Autor: Danka

Přidal:, 4.1.2019
Kategorie: Nejlepší dezerty, Perník, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Perník s domácími povidly

Suroviny

200 gzměklého másla
200 gkrystalu
1 kscelé vejce
250 mlvlažného mléka
400 ghladké mouky
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícesměsi perníkového koření
2 lžícekvalitního holandského kakaa
špetkasoli
skleničkadomácích špendlíkových povidel

Postup přípravy

  1. V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem změklé máslo s cukrem, přišleháme vejce a po částech zašleháme mléko a poté i směs mouky, prášku do pečiva, kakaa a soli.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Těsto nalijeme na menší plech (32x22cm), vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
  3. Do mikrotenového sáčku si lžící přendáme povidla. Já mám ta špendlíková řidší než jsou klasická švestková z obchodu, takže ta koupená bude potřeba trochu naředit , a to nejlépe rumem , krok 1).Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Spodní růžek sáčku ustřihneme nůžkami, aby nám vznikl větší otvor, kterým protlačujeme našikmo povidlové proužky na těsto v odstupech asi 3-4cm.
  5. Pečeme asi 20 minut na 180 stupňů.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky