NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Perník s domácími povidly
Perník s domácími povidly
Recept Perník s domácími povidly
Danula Vašíčková    ·   4.1.2019

Perník s domácími povidly

Když cítím tu nádhernou vůni, je ze mě rázem zase malé děcko, co se motá mámě pod sukní. Peněz v tu dobu nebylo zrovínka moc, takže sladkosti se kupovaly v obchodě jen svátečně. Ale abychom se sestřičkou po sladkém tolik nestrádaly, peklo se doma. A perník byl jedním z těch moučníků, který se mi nikdy nepřejedl. Autor: Danka

15 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
200 g
změklého másla
200 g
krystalu
1 ks
celé vejce
250 ml
vlažného mléka
400 g
hladké mouky
1 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
směsi perníkového koření
2 lžíce
kvalitního holandského kakaa
špetka
soli
sklenička
domácích špendlíkových povidel
Postup receptu
Vytisknout
  1. V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem změklé máslo s cukrem, přišleháme vejce a po částech zašleháme mléko a poté i směs mouky, prášku do pečiva, kakaa a soli.
  2. Těsto nalijeme na menší plech (32x22cm), vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
  3. Do mikrotenového sáčku si lžící přendáme povidla. Já mám ta špendlíková řidší než jsou klasická švestková z obchodu, takže ta koupená bude potřeba trochu naředit , a to nejlépe rumem Příprava receptu Perník s domácími povidly, krok 1).
  4. Spodní růžek sáčku ustřihneme nůžkami, aby nám vznikl větší otvor, kterým protlačujeme našikmo povidlové proužky na těsto v odstupech asi 3-4cm.
  5. Pečeme asi 20 minut na 180 stupňů.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář