Perník s jahodami - neskutečná pochoutka

Je to nejjednodušší koláček, jaký znám. Doma ho máme tak rádi, že já si ho ke svému svátku dělávám jako dort. Klasický recept na obyčejný perník jsem obzvláštnila jahodami, které rozvařím, přidám cukr a zahustím škrobem. Jahodovou dřeň zaměňuju za klasický džem, který se natírá na vrch každého perníku. Vrch klasicky poliju rozpuštěnou čokoládou. Autor: Marta

Přidal:, 7.7.2017
Kategorie: Nejlepší dezerty, Perník, Dezerty, Moučníky
Recept Perník s jahodami - neskutečná pochoutka

Suroviny

Těsto:
300 gmoučkový cukr
400 gpolohrubá mouka
2 PLkakao
2 ksvejce
4 PLdžem
1 dclolej
1/2 lmléko
1 bal.perníkový prášek
1/2 lžičkysoda bikarbona
Jahodová dřeň:
400 gmražené jahody
3 PLkr. cukr
100 mlvoda
1-2 PLškrob
Poleva:
180 mlšlehačka
300 gčokoláda

Postup přípravy

  1. Vše spolu vymícháme ponorným mixérem a vyliju na vymazaný a vysypaný plech. Na vrch jsem dala nalámanou čokoládu (nemusí být) a peču ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Na pánvi rozvařit 400 g mražené jahody přidám 3 PL kr. cukr, když jsou jahody větší tak je rozmačkáme. V 1 dcl vody rozmícháme solamyl a zahustíme jahodovou směs. Namažu ji na upečený perník nechám vychladnout.
  3. Nemusí se vařit jahodová směs stačí natřít džemem, ale podle mě je perník mnohem chutnější s jahodami jako s klasickým džemem.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  4. Do misky polámu čokoládu a zaliju horkou smetanou, míchám, dokud se čokoláda rozpustí a vyliji na jahodovou směs.
  5. Čokoláda ztuhne a nakrájím na úhledné řezy.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem