NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Perník s jahodami - neskutečná pochoutka
Perník s jahodami - neskutečná pochoutka
Recept Perník s jahodami - neskutečná pochoutka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   7.7.2017

Perník s jahodami - neskutečná pochoutka

Je to nejjednodušší koláček, jaký znám. Doma ho máme tak rádi, že já si ho ke svému svátku dělávám jako dort. Klasický recept na obyčejný perník jsem obzvláštnila jahodami, které rozvařím, přidám cukr a zahustím škrobem. Jahodovou dřeň zaměňuju za klasický džem, který se natírá na vrch každého perníku. Vrch klasicky poliju rozpuštěnou čokoládou. Autor: Marta

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

300 g
moučkový cukr
400 g
polohrubá mouka
2 PL
kakao
2 ks
vejce
4 PL
džem
1 dcl
olej
1/2 l
mléko
1 bal.
perníkový prášek
1/2 lžičky
soda bikarbona

Jahodová dřeň:

400 g
mražené jahody
3 PL
kr. cukr
100 ml
voda
1-2 PL
škrob

Poleva:

180 ml
šlehačka
300 g
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vše spolu vymícháme ponorným mixérem a vyliju na vymazaný a vysypaný plech. Na vrch jsem dala nalámanou čokoládu (nemusí být) a peču ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.
  2. Na pánvi rozvařit 400 g mražené jahody přidám 3 PL kr. cukr, když jsou jahody větší tak je rozmačkáme. V 1 dcl vody rozmícháme solamyl a zahustíme jahodovou směs. Namažu ji na upečený perník nechám vychladnout.
  3. Nemusí se vařit jahodová směs stačí natřít džemem, ale podle mě je perník mnohem chutnější s jahodami jako s klasickým džemem.
  4. Do misky polámu čokoládu a zaliju horkou smetanou, míchám, dokud se čokoláda rozpustí a vyliji na jahodovou směs.
  5. Čokoláda ztuhne a nakrájím na úhledné řezy.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář