Perník s jahodami - neskutečná pochoutka

Recept Perník s jahodami - neskutečná pochoutka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Je to nejjednodušší koláček, jaký znám. Doma ho máme tak rádi, že já si ho ke svému svátku dělávám jako dort. Klasický recept na obyčejný perník jsem obzvláštnila jahodami, které rozvařím, přidám cukr a zahustím škrobem. Jahodovou dřeň zaměňuju za klasický džem, který se natírá na vrch každého perníku. Vrch klasicky poliju rozpuštěnou čokoládou. Autor: Marta

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

300 gmoučkový cukr
400 gpolohrubá mouka
2 PLkakao
2 ksvejce
4 PLdžem
1 dclolej
1/2 lmléko
1 bal.perníkový prášek
1/2 lžičkysoda bikarbona

Jahodová dřeň:

400 gmražené jahody
3 PLkr. cukr
100 mlvoda
1-2 PLškrob

Poleva:

180 mlšlehačka
300 gčokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vše spolu vymícháme ponorným mixérem a vyliju na vymazaný a vysypaný plech. Na vrch jsem dala nalámanou čokoládu (nemusí být) a peču ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.
  2. Na pánvi rozvařit 400 g mražené jahody přidám 3 PL kr. cukr, když jsou jahody větší tak je rozmačkáme. V 1 dcl vody rozmícháme solamyl a zahustíme jahodovou směs. Namažu ji na upečený perník nechám vychladnout.
  3. Nemusí se vařit jahodová směs stačí natřít džemem, ale podle mě je perník mnohem chutnější s jahodami jako s klasickým džemem.
  4. Do misky polámu čokoládu a zaliju horkou smetanou, míchám, dokud se čokoláda rozpustí a vyliji na jahodovou směs.
  5. Čokoláda ztuhne a nakrájím na úhledné řezy.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit