Perník se zakysanou smetanou

Pokud narazím na hrnkový koláček, musím ho hned vyzkoušet. Vždy používám klasický hrnek o objemu 250 ml. Naše babičky věděli, že ani váha není potřebná při pečení.

Přidal:, 11.7.2019
Kategorie: Koláče, Nejlepší dezerty, Perník, Buchty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Perník se zakysanou smetanou

Suroviny

2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekcukru
1 hrnekmléka
0,5 hrnkuoleje
2 ksvejce
2 lžícekakaa
1/2 bal.prdopeče
1 bal.perníkového prášku
1 zavařenina na potření
2 čokolády na vaření
2 zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny mimo zavařeniny, čokolády a zakysané smetany spojíme v těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180 st. asi 25 min.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Po upečení necháme vychladnout, potřeme ho zavařeninou a na vrch dáme polevu (můžeme ho posypat strouhaným kokosem).
  3. Poleva: rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, pak přidáme zakysanou smetanu. Hotový dáme zchladit do lednice.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Zdroj: Vaření a pečení s radostí