NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Perník se zakysanou smetanou
Perník se zakysanou smetanou
Recept Perník se zakysanou smetanou
NejLucka NejLucka    ·   11.7.2019

Perník se zakysanou smetanou

Pokud narazím na hrnkový koláček, musím ho hned vyzkoušet. Vždy používám klasický hrnek o objemu 250 ml. Naše babičky věděli, že ani váha není potřebná při pečení.

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 hrnky
hladké mouky
1 hrnek
cukru
1 hrnek
mléka
0,5 hrnku
oleje
2 ks
vejce
2 lžíce
kakaa
1/2 bal.
prdopeče
1 bal.
perníkového prášku
1 zavařenina na potření
2 čokolády na vaření
2 zakysané smetany
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny mimo zavařeniny, čokolády a zakysané smetany spojíme v těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180 st. asi 25 min.
  2. Po upečení necháme vychladnout, potřeme ho zavařeninou a na vrch dáme polevu (můžeme ho posypat strouhaným kokosem).
  3. Poleva: rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, pak přidáme zakysanou smetanu. Hotový dáme zchladit do lednice.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář