Perník se zakysanou smetanou

Přidal: NejLucka, 11.7.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Perník, Nejlepší dezerty, Buchty, Sladká jídla
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pokud narazím na hrnkový koláček, musím ho hned vyzkoušet. Vždy používám klasický hrnek o objemu 250 ml. Naše babičky věděli, že ani váha není potřebná při pečení.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 11.7.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Perník, Nejlepší dezerty, Buchty, Sladká jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekcukru
1 hrnekmléka
0,5 hrnkuoleje
2 ksvejce
2 lžícekakaa
1/2 bal.prdopeče
1 bal.perníkového prášku
1 zavařenina na potření
2 čokolády na vaření
2 zakysané smetany
- Všechny suroviny mimo zavařeniny, čokolády a zakysané smetany spojíme v těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180 st. asi 25 min.
- Po upečení necháme vychladnout, potřeme ho zavařeninou a na vrch dáme polevu (můžeme ho posypat strouhaným kokosem).
- Poleva: rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, pak přidáme zakysanou smetanu. Hotový dáme zchladit do lednice.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Perník s kyslou smotanou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Piernik ze śmietaną.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gewürzkuchen mit Saure-Sahne-Creme an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Bögrés kakaós szelet tejfölös-csokis krémmel.
KOMENTÁŘE K RECEPTU