Perník se zakysanou smetanou

Recept Perník se zakysanou smetanou

Přidal: , 11.7.2019

Kategorie: Koláče, Nejlepší dezerty, Perník, Buchty, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud narazím na hrnkový koláček, musím ho hned vyzkoušet. Vždy používám klasický hrnek o objemu 250 ml. Naše babičky věděli, že ani váha není potřebná při pečení.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 11.7.2019

Kategorie: Koláče, Nejlepší dezerty, Perník, Buchty, Dezerty

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekcukru
1 hrnekmléka
0,5 hrnkuoleje
2 ksvejce
2 lžícekakaa
1/2 bal.prdopeče
1 bal.perníkového prášku
1 zavařenina na potření
2 čokolády na vaření
2 zakysané smetany

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny mimo zavařeniny, čokolády a zakysané smetany spojíme v těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180 st. asi 25 min.
  2. Po upečení necháme vychladnout, potřeme ho zavařeninou a na vrch dáme polevu (můžeme ho posypat strouhaným kokosem).
  3. Poleva: rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, pak přidáme zakysanou smetanu. Hotový dáme zchladit do lednice.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit