NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Perník ze zakysané smetany
Perník ze zakysané smetany
Recept Perník ze zakysané smetany
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Ještě minulý týden jsem měla velmi velkou chuť na domácí perník a tak jsem ho ještě o víkendu musela upéct. Zůstal poslední kousek a tak jsem si vzpomněla, že nahraji recept i pro vás, abych vás trošku podráždila mým výtvorem, se kterým jsem maximálně spokojená :) Škoda, že nezůstalo více kousků, ještě bych si dala ke kávičce. No nic, musím upéct znovu :) Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   7.2.2018

Perník ze zakysané smetany

Ještě minulý týden jsem měla velmi velkou chuť na domácí perník a tak jsem ho ještě o víkendu musela upéct. Zůstal poslední kousek a tak jsem si vzpomněla, že nahraji recept i pro vás, abych vás trošku podráždila mým výtvorem, se kterým jsem maximálně spokojená :) Škoda, že nezůstalo více kousků, ještě bych si dala ke kávičce. No nic, musím upéct znovu :) Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
250 ml
zakysané smetany
2 ks
vejce
1 hrnek
kr. cukr
2 hrnek
polohrubé mouky
1,5 hrnku
mléko
2 PL
olej
2 PL
kakao
1 lžičku
skořice
1 ks
prášek do pečiva
špetka
sůl
marmeláda na potření
mleté ​​ořechy nebo kokos na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Postup je zcela jednoduchý. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme zakysanou smetanu a krátce šleháme. Přidáme olej, mléko a promícháme.
  2. Ve druhé misce si smícháme mouku, kakao, skořici, prášek do pečiva (pokud chcete perník nadýchanější, doporučuji přidat ještě jednu lžičku jedlé sody, já nepřidávala) a špetku soli. Přidáme k vajíčkové pěně a krátce, na nejnižších otáčkách promícháme.
  3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 25 minut.
  4. Po upečení potřeme marmeládou a posypeme ořechy (nebo kokosem).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář