Perník ze zakysané smetany

Ještě minulý týden jsem měla velmi velkou chuť na domácí perník a tak jsem ho ještě o víkendu musela upéct. Zůstal poslední kousek a tak jsem si vzpomněla, že nahraji recept i pro vás, abych vás trošku podráždila mým výtvorem, se kterým jsem maximálně spokojená :) Škoda, že nezůstalo více kousků, ještě bych si dala ke kávičce. No nic, musím upéct znovu :) Autor: Mineralka

Přidal:, 7.2.2018
Kategorie: Nejlepší dezerty, Perník, Dezerty, Moučníky
Recept Perník ze zakysané smetany

Suroviny

250 mlzakysané smetany
2 ksvejce
1 hrnekkr. cukr
2 hrnekpolohrubé mouky
1,5 hrnkumléko
2 PLolej
2 PLkakao
1 lžičkuskořice
1 ksprášek do pečiva
špetkasůl
marmeláda na potření
mleté ​​ořechy nebo kokos na posypání

Postup přípravy

  1. Postup je zcela jednoduchý. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme zakysanou smetanu a krátce šleháme. Přidáme olej, mléko a promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Ve druhé misce si smícháme mouku, kakao, skořici, prášek do pečiva (pokud chcete perník nadýchanější, doporučuji přidat ještě jednu lžičku jedlé sody, já nepřidávala) a špetku soli. Přidáme k vajíčkové pěně a krátce, na nejnižších otáčkách promícháme.
  3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 25 minut.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Po upečení potřeme marmeládou a posypeme ořechy (nebo kokosem).