Perník ze zakysané smetany

Ještě minulý týden jsem měla velmi velkou chuť na domácí perník a tak jsem ho ještě o víkendu musela upéct. Zůstal poslední kousek a tak jsem si vzpomněla, že nahraji recept i pro vás, abych vás trošku podráždila mým výtvorem, se kterým jsem maximálně spokojená :) Škoda, že nezůstalo více kousků, ještě bych si dala ke kávičce. No nic, musím upéct znovu :) Autor: Mineralka

Přidal:, 7.2.2018
Kategorie: Moučníky
Perník ze zakysané smetany

Suroviny

250 mlzakysané smetany
2 ksvejce
1 hrnekkr. cukr
2 hrnekpolohrubé mouky
1,5 hrnkumléko
2 PLolej
2 PLkakao
1 lžičkuskořice
1 ksprášek do pečiva
špetkasůl
marmeláda na potření
mleté ​​ořechy nebo kokos na posypání

Postup přípravy

  1. Postup je zcela jednoduchý. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme zakysanou smetanu a krátce šleháme. Přidáme olej, mléko a promícháme.
  2. Ve druhé misce si smícháme mouku, kakao, skořici, prášek do pečiva (pokud chcete perník nadýchanější, doporučuji přidat ještě jednu lžičku jedlé sody, já nepřidávala) a špetku soli. Přidáme k vajíčkové pěně a krátce, na nejnižších otáčkách promícháme.
  3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 25 minut.
  4. Po upečení potřeme marmeládou a posypeme ořechy (nebo kokosem).