NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Čokoládový dort Perníkový dort s jemným kaštanovým krémem
Perníkový dort s jemným kaštanovým krémem
Recept Perníkový dort s jemným kaštanovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Podoláková Burkartová

Tak voňavý a přitom dobrý dort jsem už dlouho neměla. Perníkové těsto má krásné aroma a v kombinaci s jemným kaštanovým krémem je jednoduše k nezaplacení. Pokud hledáte nějaký dezert na oslavu nebo jen posezení s blízkými, právě jste ho našli. Autor: Jana Podoláková Burkartová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   21.6.2025

Perníkový dort s jemným kaštanovým krémem

Tak voňavý a přitom dobrý dort jsem už dlouho neměla. Perníkové těsto má krásné aroma a v kombinaci s jemným kaštanovým krémem je jednoduše k nezaplacení. Pokud hledáte nějaký dezert na oslavu nebo jen posezení s blízkými, právě jste ho našli. Autor: Jana Podoláková Burkartová

50 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

1/4 hrnku
olej
1 a 1/2 hrnku
mléko
2 hrnky
hladká mouka
1 hrnek
krystalový cukr
1 lžíce
kakao
1 bal.
kypřicí prášek do perníku

Dále:

podle potřeby
višňový džem
250 g
máslo
1/2 plechovky
Salko
1 lžička
kakao
50 g
jemně strouhané pečené kaštany
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Kombinace perníku a kaštanů je pro mě nečekané, a přitom neskutečně chutné spojení. Když k tomu všemu přidáte ještě čokoládu, můžete si být jisti, že dostanete perfektní zákusek, ke kterému se budete pravidelně vracet.

  1. Do mísy dáme všechny suroviny na těsto – olej, mléko, mouku, cukr, kakao a kypřicí prášek do perníku. Vše důkladně promícháme metličkou.
  2. Hotové těsto nalijeme do dortové formy a pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 25 až 30 minut – sledujeme.
  3. Upečený korpus necháme vychladnout, poté ho dvakrát prokrojíme a potřeme džemem. Já jsem použila višňový, ale skvělý je i třešňový, který si můžete připravit podle tohoto receptu.
  4. Na vrstvu džemu ještě natřeme kaštanový krém, korpusy navrstvíme na sebe a horní část potřeme čokoládovou polevou. Recept na tu nejlepší, která se vám nebude lámat, najdete zde.
  5. Krém: Máslo důkladně vyšleháme se Salkem, kakaem a jemně nastrouhanými pečenými kaštany.

Vrch dortu můžete ozdobit lyofilizovaným ovocem, nasekanými pistáciemi nebo čímkoli podle svých vlastních představ. Takto připravený dort dejte před podáváním alespoň na hodinu do lednice. Jednotlivé chutě se propojí a krém ztuhne, díky čemuž se bude dezert mnohem lépe krájet.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář