Perníkový závin s kandovaným ovocem a ořechy

Vánoce jsou již zapomenuté, už ani nevím že před měsícem jsme měli štědrou večeři a dárky pod stromečkem. Dnes na nás přišla znovu vánoční chuť a v komoře jsem našla ještě balíček kandovaného ovoce a chtěla jsem to všechno spotřebovat. Vznikl z toho závin, který je jemný, chutný a voňavý. Jednoznačně nejlepší vánoční závin, jaký jsem dělala. A ta vůně při pečení mi na chvíli vrátila Vánoce :) Autor: Mineralka

Recept Perníkový závin s kandovaným ovocem a ořechy

Suroviny

Těsto:
650 ghladká mouka
4 ksvejce
250 gmoučkový cukr
250 gmed
1/2 lžičkyskořice
1 lžičkaperníkové koření
1 lžičkajedlá sody
Náplň:
švestková povidla
kandované ovoce
nasekané ořechy
sušené datle
strouhaná čokoláda

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto si dáme do misky a zamícháme těsto, nejlépe večer a druhý den rozdělíme na 3 bochníky.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  2. Každý vyválíme a potřeme povidly, posypeme sekanými ořechy, kandovaným ovocem, nakrájenými sušenými datlemi a posypeme na hustě strouhanou čokoládou.
  3. Stočíme do rolády a přendáme na plech s pečícím papírem.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Záviny dáme na plech od sebe dál, případně je ještě oddělíme alobalem, aby se při pečení neslepily.
  5. Pečeme na 180 st. caa 25 minut.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka