NejRecept.cz Zavařeniny Rajčata Pestrý salát do skleniček, který vydrží celý rok
Pestrý salát do skleniček, který vydrží celý rok
Recept Pestrý salát do skleniček, který vydrží celý rok
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Asi znáte ten pocit, když se Vám nechce připravit salát k obědu, ale tak byste na něj měli chuť. Doporučuji Vám vyzkoušet rajčatový salát do sklenic, který zasterilizujete a máte o salát k obědu postaráno po celý rok. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   4.5.2020

Pestrý salát do skleniček, který vydrží celý rok

Asi znáte ten pocit, když se Vám nechce připravit salát k obědu, ale tak byste na něj měli chuť. Doporučuji Vám vyzkoušet rajčatový salát do sklenic, který zasterilizujete a máte o salát k obědu postaráno po celý rok. Autor: Triniti

80 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 kg
rajčata
1 kg
okurky
3 ks
červená paprika
3 ks
zelená paprika
4 ks
cibule
1 hlávka
česnek
podle chuti
kopr, petrželka
120 g
olej
podle chuti
sůl, pepř
podle potřeby
bobkový list
podle chuti
chilli papriky
ocet - lžičku do každé sklenice
kr. cukr - lžičku do každé sklenice
Postup receptu
Vytisknout
80 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Zeleninu omyjeme a nakrájíme. Rajčata, okurky a papriky nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka, česnek nasekáme nadrobno a zelené bylinky prsty natrháme.
  2. Zeleninu smícháme ve větší misce, přidáme podle chuti sůl, pepř, přidáme natrhaný kopr a petrželku, zalijeme olejem a necháme odstát 20 minut.
  3. Po 20 minutách směs zeleniny ještě jednou promícháme. Připravíme si čisté a suché sklenice, na dno uložíme bobkový list a pár kuliček pepře. Naplníme salátem. Na vrch dáme lžičku cukru a octa. Můžete přidat i chilli papričky, to už je na každého chuti.
  4. Zakryjeme víčkem a necháme chvíli odstát. Po chvíli vezmeme víčko a dolijeme po vrch šťávu ze salátu. Pořádně uzavřeme a sterilujeme. Já sterilizuji 40 minut v páře.
  5. Sklenice pak vyberu, otočím dnem vzhůru a nechám takto mírně vychladnout. Pak je otočím a nechám na pracovní desce v kuchyni zakryté utěrkou zcela vychladnout. Skladujeme v tmavé chladné místnosti.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář