NejRecept.cz Podle ovoce Ananas Piña Colada kostky
Piña Colada kostky
Recept Piña Colada kostky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Pokud máte rádi koktejl s kokosovým mlékem, určitě vám budou chutnat i tyto lahodné řezy s příchutí kokosu.

NejLucka NejLucka    ·   22.8.2015

Piña Colada kostky

Pokud máte rádi koktejl s kokosovým mlékem, určitě vám budou chutnat i tyto lahodné řezy s příchutí kokosu.

Suroviny

Těsto:

2 ks
vejce
120 g
kr. cukr
50 g
máslo
50 g
hořká čokoláda
30 ml
mléko
30 ml
vařící voda
100 g
polohrubá mouka
30 g
kakao
1 lžička
prášek do pečiva

Na polití:

200 ml
mléko
1 bal.
vanilkový cukr
trocha
rum

Vrstva 1:

1 ks
ananas
4 lžíce
kr. cukr
60 g
kukuřičný škrob (Gustin)
40 g
máslo

Vrstva 2:

600 ml
kokosové mléko
150 ml
likér Piña Colada
3 bal.
smetanový pudink
7 lžic
kr. cukr
125 g
máslo
100 ml
smetana ke šlehání

Vrch:

200 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přilijeme rozpuštěné máslo a rozpuštěnou čokoládu, mléko a vodu. Na závěr přimícháme sypké suroviny - mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků a hmotu navrstvíme do vyššího plechu o velikosti 38 x 20 cm. Dno jsme vystlali pečícím papírem.
  2. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 mint.
  3. Upečené těsto vyndáme a polijeme ohřátým mlékem, do kterého jsme přidali vanilkový cukr a trochu rumu.
  4. Čerstvý ananas pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme na kaši, přidáme kukuřičný škrob, který jsme rozmíchali ve vodě (cca 100 ml), cukr a ještě jednou krátce mixujeme. Hmotu dáme do hrnce a přivedeme k varu, přidáme máslo a spojíme. Ještě teplou hmotu navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme.
  5. Kokosové mléko ohřejeme, přidáme pudinkový prášek, cukr a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
  6. Máslo utřeme s likérem do pěny, postupně přidáme vychladlý pudink a vyšlehanou šlehačku. Krém navrstvíme na ananasové pyré a pěkně uhladíme.
  7. Na vrch navrstvíme ušlehanou šlehačku a ozdobíme podle vlastní fantazie.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty