Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přilijeme rozpuštěné máslo a rozpuštěnou čokoládu, mléko a vodu. Na závěr přimícháme sypké suroviny - mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků a hmotu navrstvíme do vyššího plechu o velikosti 38 x 20 cm. Dno jsme vystlali pečícím papírem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 mint.
Upečené těsto vyndáme a polijeme ohřátým mlékem, do kterého jsme přidali vanilkový cukr a trochu rumu.
Čerstvý ananas pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme na kaši, přidáme kukuřičný škrob, který jsme rozmíchali ve vodě (cca 100 ml), cukr a ještě jednou krátce mixujeme. Hmotu dáme do hrnce a přivedeme k varu, přidáme máslo a spojíme. Ještě teplou hmotu navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme.
Kokosové mléko ohřejeme, přidáme pudinkový prášek, cukr a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
Máslo utřeme s likérem do pěny, postupně přidáme vychladlý pudink a vyšlehanou šlehačku. Krém navrstvíme na ananasové pyré a pěkně uhladíme.
Na vrch navrstvíme ušlehanou šlehačku a ozdobíme podle vlastní fantazie.