PIDE - turecké rychlé občerstvení

Recept PIDE - turecké rychlé občerstvení

Přidal: , 9.7.2015

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

PIDE - turecké rychlé občerstvení. Náplň z mletého masa. Ochutnejte a uvidíte, že si toto jídlo oblíbíte.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 9.7.2015

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd

SUROVINY

Těsto:

2 ksvejce
1/3 šálkuolej
2 lžícebílý jogurt
1/2 šálkuteplá voda
11 gsušené droždí
2 lžičkykr. cukr
1 šálekhladká mouka
špetkasůl

Nádivka:

500 gmleté hovězí maso
2 kscibule
1 ksčervená paprika
3 stroužkyčesnek
2 ksrajče
chilli koření
zelený pepř
mletá červená paprika
sůl
pepř
olej

Dále budeme potřebovat:

1 ksvejce
sýr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka utřeme vidličkou, přidáme olej, bílý jogurt a teplou vodu. Přidáme sušené droždí a cukr smíchaný se špetkou soli. Dobře promícháme a postupně přidáme mouku. Vyhneteme hladké těsto a necháme chvíli odpočívat.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji osmažíme do zlata. Přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Přidáme nakrájenou papriku, rajče, prolisovaný česnek, osolíme a okořeníme podle chuti. Chvíli podusíme.
  3. Těsto rozdělíme na 8 částí a každý kus rozválíme. Do středu uložíme nádivku a kraje těsta namažeme rozšlehaným vajíčkem. Kraje složíme směrem do středu a zbylé vajíčko lžičkou navrstvíme na nádivku.
  4. Vrch posypeme sýrem - mozzarella, feta, eidam /dle chuti/. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 250 stupňů do zlata. Upečené nakrájíme a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit