Pikantní kuřecí masíčko v medově-chilli omáčce

Přidal: adkas, 3.11.2016
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Velmi jednoduchý recept. Kuřecí prsa marinujeme v medově chilli marinádě a výsledkem je sladce pikantní maso, ke kterému je nejvhodnější podávat rýži. Autor: Adkas
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: adkas, 3.11.2016
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne
SUROVINY
1 kgkuřecí prsa
4 PLmed
5 PLolivový olej
1 PLsódjová omáčka
1 kscitron - šťáva
6 stroužkůčesnek
1-2 kschilli paprička
podle chutisůl a pepř
100 gmražená zelenina (nebo čerstvá)
1 PLkr. cukr
200 mlkuřecí vývar
1 PLsolamyl
- Do misky nalijeme olej, med, sójovou omáčku, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku, sůl, pepř a citronovou šťávu. Dobře promícháme.
- Maso omyjeme, nakrájíme na proužky a vložíme do marinády. Maso promícháme s marinádou a necháme marinovat pár hodin v lednici.
- Mraženou zeleninu uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali i 1 PL cukru. Scedíme.
- Marinované maso opečeme na pánvi, přidáme zeleninu, podlijeme vývarem a necháme přejít varem.
- Dochutíme podle potřeby (medem, citronovou šťávou, solí a pepřem) a zahustíme solamylem rozpuštěným v malém množství vody. Odstavíme a podáváme s rýží.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Pikáns csirkefalatok mézes-chillis mártásban.
KOMENTÁŘE K RECEPTU