NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Piškotová roláda, která vám nikdy nepraskne a můžete ji zatočit i po vychladnutí.
Piškotová roláda, která vám nikdy nepraskne a můžete ji zatočit i po vychladnutí.
Recept Piškotová roláda, která vám nikdy nepraskne a můžete ji zatočit i po vychladnutí.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaroslava Fišarová

Tuto jednoduchou a rychlou roládu si zamilujete. Naplnit ji můžete čímkoli. Pokud nejste milovníkem pařížskej šlehačky, můžete jí vyměnit za tvaroh, pudink nebo ovoce. Určitě si tak přijdete na své. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.8.2024

Piškotová roláda, která vám nikdy nepraskne a můžete ji zatočit i po vychladnutí.

Tuto jednoduchou a rychlou roládu si zamilujete. Naplnit ji můžete čímkoli. Pokud nejste milovníkem pařížskej šlehačky, můžete jí vyměnit za tvaroh, pudink nebo ovoce. Určitě si tak přijdete na své. Autor: Jaroslava Fišarová

30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus

6 ks
vejce
140 g
krystalový cukr
80 g
hladká mouka

Pařížská šlehačka

250 ml
smetana ke šlehání
100 g
čokoláda na vaření
podle chuti
marmeláda
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Roláda je jedním z nejrychlejších dezertů, které si můžete připravit. Po upečení korpusu stačí jen naplnit oblíbenou náplní, zatočit a podávat. Výborně chutná s čokoládovým krémem, čerstvým ovocem i sladkou marmeládou.

  1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme s cukrem.
  2. V druhé míse vyšleháme žloutky s hladkou moukou a postupně k nim přidáme bílky.
  3. Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 7 až 10 minut.
  4. Mezitím si připravíme pařížskou šlehačku. Smetanu nalijeme do hrnce a zahřejeme. Přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání ji rozpustíme. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout a následně ji opatrně vyšleháme.
  5. Upečený korpus vyjmeme z trouby a počkáme, až vychladne. Poté ho potřeme marmeládou podle chuti a šlehačkou.
  6. Roládu zrolujeme, necháme vychladit a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář