Piškotová roláda s kakaovým krémem

Recept Piškotová roláda s kakaovým krémem

Přidal: , 13.5.2015

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Zcela jednoduchá roláda, kterou zvládnou i začátečníci v pečení. Autor: Lenulinka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.5.2015

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

4 lžícepolohrubé mouky
4 lžícecukru krupice
4 ksvejce

Krém:

1 bal.vanilkový pudink
150 gmásla
2 lžícekakaa
150 gmoučkového cukru
250 gmléka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Oddělíme žloutky od bílků, ušleháme tuhý sníh. Do sněhu lehce vmícháme žloutky, postupně přisypeme a vmícháme cukr a mouku. Hmotu nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme při 200 °C asi 7-10 minut. Ihned po upečení smotáme nejlépe i s pečícím papírem do utěrky a necháme vychladnout.
  2. Krém : Z mléka a pudinku uvaříme hustý krém, který vychladíme a spojíme s vyšlehaným máslem s moučkovým cukrem a kakaem.
  3. Vychladlou roládu opatrně rozvineme, oddělíme od pečícího papíru a natřeme krémem a znova zavineme. Po zatuhnutí krájíme na dílky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit