NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Piškotová roláda s mandarinkovým krémem
Piškotová roláda s mandarinkovým krémem
Recept Piškotová roláda s mandarinkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Fantastická roláda, na kterou nepotřebujete žádné extrémní zdatnosti. Zvládne ji připravit i začátečnice v pečení. Přitom tak chutné a tak snadné. Žádné výmluvy milé pekařky, ale šup do kuchyně a udělejte radost svým chuťovým pohárkům a samozřejmě potěšte i své blízké sladkou dobrotou. Tentokrát jsem pekla roládu s mandarinkovým krém a zdobila jsem občajnou šlehačkou a kokosem. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   22.2.2017

Piškotová roláda s mandarinkovým krémem

Fantastická roláda, na kterou nepotřebujete žádné extrémní zdatnosti. Zvládne ji připravit i začátečnice v pečení. Přitom tak chutné a tak snadné. Žádné výmluvy milé pekařky, ale šup do kuchyně a udělejte radost svým chuťovým pohárkům a samozřejmě potěšte i své blízké sladkou dobrotou. Tentokrát jsem pekla roládu s mandarinkovým krém a zdobila jsem občajnou šlehačkou a kokosem. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
Na piškot:
6 ks
vajec
3 lžíce
hladké mouky
2 lžíce
polohrubé mouky
1 lžíce
Solamylu
2 lžičky
kypřícího prášku do pečiva
6 lžic
moučkového cukru
špetka
soli
Na náplň:
6 lžic
meruňkové řidší marmelády
1 plechovku
mandarinek (314 ml)
1 kelímek
40% smetany ke šlehání
1 pudink
Olé s vanilkovou příchutí
Na ozdobu:
1 kelímek
40% smetany ke šlehání
6 lžic
kokosové moučky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si z bílků a špetky soli vymícháme pevný sníh. Po částech přidáme moučkový cukr a znovu šleháme. Pak po jednom přidáme žloutky a pořád šleháme. Mouky, solamyl a kypř. prášek prosijeme a zlehka po částech přidáme k ušlehané bílkovo žloutkové hmotě. Na nízký plech dáme papír na pečení a stěrkou naneseme a urovnáme těsto. V troubě na 200 st. peeme do světle hněda cca 7 minut. Na mřížce necháme vychladnout.
  2. Piškot potřeme marmeládou. Mandarinky necháme okapat na sítku a pak je rozmixujeme. Do uzavíratelné nádoby dáme šlehačku, pomixované mandarinky, pudink, nádobu uzavřeme a třepeme s ní tak dlouho, až krém ztuhne a přestane "šplouchat", což trvá cca 3 minuty. Krém naneseme stěrkou do 3/4 rolády a za pomocí peč. papíru opatrně, ale pevně zavineme.
  3. Šlehačku vyšleháme dotuha a potřeme s ní roládu shora i ze stran. Zasypeme kokosem a necháme pár hodin ztuhnout.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty