NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Piškotové řezy s broskvemi
Piškotové řezy s broskvemi
Recept Piškotové řezy s broskvemi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.1.2016

Piškotové řezy s broskvemi

Klasický nepečený dezert s ovocem a piškoty. Už je velmi starý, ale stále potěší nejednoho mlsouna.

20 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 kelímky
zakysané smetany
2 balíčky
cukrářských piškotů
1 ks
velký bílý smetanový jogurt (nebo můžou být 2 smetany na šlehání)
2 bal.
ztužovače
4 lžíce
medu
2 konzervy
broskví
cukr na dochucení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme formu nebo plech. Broskve slijeme, šťávu si uchováme a ovoce necháme okapat.
  2. Okapané broskve nakrájíme na nudličky. V míse smícháme velký bílý jogurt se zakysanou smetanou a přidáme tekutý med a ztužovače. Dobře promícháme.
  3. Krém sladíme podle chuti. Piškoty máčíme v broskvové šťávě (jen krátce) a klademe na dno formy, takto připravíme první vrstvu. Přelijeme krémem, poklademe broskvemi a znovu klademe piškoty, znovu zalijeme krémem, znovu ovoce. Vytvoříme 2 - 3 vrstvy podle výšky formy a množství surovin.
  4. Poslední vrstvou musí být krém, který poklademe zbývajícím ovocem. Dáme přes noc zchladit do ledničky.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář