Piškotové řezy s broskvemi

Klasický nepečený dezert s ovocem a piškoty. Už je velmi starý, ale stále potěší nejednoho mlsouna.

Přidal:, 25.1.2016
Kategorie: Dezerty, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty
Čas přípravy:
Recept Piškotové řezy s broskvemi

Suroviny

3 kelímkyzakysané smetany
2 balíčkycukrářských piškotů
1 ksvelký bílý smetanový jogurt (nebo můžou být 2 smetany na šlehání)
2 bal.ztužovače
4 lžícemedu
2 konzervybroskví
cukr na dochucení

Postup přípravy

  1. Připravíme formu nebo plech. Broskve slijeme, šťávu si uchováme a ovoce necháme okapat.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Okapané broskve nakrájíme na nudličky. V míse smícháme velký bílý jogurt se zakysanou smetanou a přidáme tekutý med a ztužovače. Dobře promícháme.
  3. Krém sladíme podle chuti. Piškoty máčíme v broskvové šťávě (jen krátce) a klademe na dno formy, takto připravíme první vrstvu. Přelijeme krémem, poklademe broskvemi a znovu klademe piškoty, znovu zalijeme krémem, znovu ovoce. Vytvoříme 2 - 3 vrstvy podle výšky formy a množství surovin. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Poslední vrstvou musí být krém, který poklademe zbývajícím ovocem. Dáme přes noc zchladit do ledničky.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí