Piškotové řezy s broskvemi

Pokud se vám dnes nechce péct, ale chcete na víkend něco sladké a chutné, připravte si nesmrtelné nepečené řezy s ovocem.

Přidal:, 15.4.2016
Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky, Podle ovoce, Broskve
Recept Piškotové řezy s broskvemi

Suroviny

3 kelímkyzakysané smetany
2 balíčkycukrářských piškotů
1 velký bílý smetanový jogurt (nebo můžou být 2 smetany na šlehání)
2 bal.ztužovače
4 lžícemedu
dle potřebycukr na dochucení
2 konzervybroskví

Postup přípravy

  1. Připravíme formu nebo plech. Broskve slijeme, šťávu si uchováme a ovoce necháme okapat. Okapané broskve nakrájíme na nudličky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. V míse smícháme velký bílý jogurt se zakysanou smetanou a přidáme tekutý med a ztužovače. Dobře promícháme. Krém sladíme podle chuti.
  3. Piškoty máčíme v broskvové šťávě (jen krátce) a klademe na dno formy, takto připravíme první vrstvu. Přelijeme krémem, poklademe broskvemi a znovu klademe piškoty, znovu zalijeme krémem, znovu ovoce. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Vytvoříme 2 - 3 vrstvy podle výšky formy a množství surovin. Poslední vrstvou musí být krém, který poklademe zbývajícím ovocem. Dáme přes noc zchladit do ledničky.

Zdroj: ღ Vaření a pečení s radostí ღ