Piškotový dort - srnčí hřbet

Řiďme se heslem: Rychle a chutně!

Recept Piškotový dort - srnčí hřbet

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 bal.dlouhé dětské piškoty
1 bal.vanilkový pudink
300 mlmléko
4 lžícekr. cukr
250 gmáslo
100 gtmavá čokoláda
2 lžícerostlinný olej
různé ovoce
mléko na namáčení
rumová aroma

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu srnčího hřbetu. Vyukladáme ji piškotama, které jsme si namáčeli v mléce. Pokapeme rumovou aroma.
    Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  2. Mléko si dáme do hrnce, přidáme cukr a uvaříme si pudink. Necháme vychladnout.
  3. Máslo si vyšleháme do pěny a postupně do něj přidáváme vychladlý pudink.
    Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Na piškoty si naskládáme ovoce podle sebe - mandarinky, banán, maliny, jahody nebo jiné. Navrstvíme krém a poklademe na dno piškoty.
  5. Takto připravený koláč ve formě vložíme do lednice na minimálně 4 hodiny - nejlépe na celou noc.
    Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  6. Vyjmeme z formy, polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej a necháme ztuhnout. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!