NejRecept.cz Dezerty Moučníky Piškotový pudinkovník
Piškotový pudinkovník
Recept Piškotový pudinkovník
Matka Tereza Matka Tereza    ·   9.4.2017

Piškotový pudinkovník

Dnes jsem pekla šťavnatý koláček. S receptem bych se chtěla podělit, tak ať se líbí vyzkoušejte. Je opravdu velmi šťavnatý díky pudinku, který se přidává střídavě s těstem do formy. Musíte být trpělivý, protože to je asi jediný koláč, který se nesmí krájet ani teplý, protože by se mohlo stát, že pudink vám vyteče a jedli byste ho lžičkou. Pudink musí vychladnout, tehdy ztuhne a koláč se krájí výborně. Autor: Tereza

Suroviny

Těsto:

5 ks
vajec
150 g
cukru moučka
200 g
mouky (100 g hladká + 100 g polohrubá)
100 ml
teplé vody
100 ml
oleje

Pudink:

600 ml
mléka
9 KL
cukru krupice
1 sáček
vanilkového cukru
2 sáčky
pudinku (příchuť podle vašeho přání, já volila vanilkový)
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky s cukrem si vyšleháme elektrickým šlehačem do hustší pěny. Za stálého šlehání přidáváme po lžících mouku, pomalu přiléváme vodu a pomalu přiléváme také olej. Nakonec vyšleháme z bílků hustý sníh a velmi opatrně ho vařečkou vmícháme ke zbytku těsta.
  2. Uvaříme si pudink. Do mléka dáme cukr (jak krupici, tak vanilkový) a přidáme dva sáčky pudinku. Důkladně rozmícháme metličkou, aby se nám nevytvořily hrudky. Za stálého míchání pudink zahříváme, dokud nezhoustne a nakonec ještě jednu minutu vaříme (také za stálého míchání).
  3. Do vymazané a vysypané formy (já jsem měla obdélníkový tvar) dáváme na střídačku těsto a ještě teplý pudink. Začneme dávat doprostřed formy a vždy dáme doprostřed formy těsto a do toho samého místa pudink. Pudink dojde dříve než těsto, takže zbylé těsto nalijeme na vrch celého moučníku.
  4. Pečeme na 180°C, dokud těsto nezrůžoví. Ještě teplý moučník posypeme moučkovým cukrem.
  5. Moučník krájíme až po úplném vychladnutí, jinak nám pudink vyteče.
Komentáře k receptu
Arna    ·   14.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Nevím zda je tu ještě autorka tohoto receptu. Vyzkoušela jsem ho, ale zdálo se mi hned na 600ml mléka 2 sáčky pudinkového prášku nějak moc. Pudink je velmi hustý a při pečení klesnul dolů, takže mám dole pudink a nad ním piškot. Ten je dobrý.

NejLucka NejLucka    ·   18.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

ono to takhle má být :)

Arna    ·   24.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Podruhé jsem udělala čokoladový pudink a jen 1+1/2 balení a nalila na vrch piškotu. Je to mnohem lepši. Viz foto

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář