Piškotový pudinkovník

Recept Piškotový pudinkovník

Přidal: Matka Tereza, 9.4.2017

Kategorie: Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Recept Piškotový pudinkovníkRecept Piškotový pudinkovník
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Dnes jsem pekla šťavnatý koláček. S receptem bych se chtěla podělit, tak ať se líbí vyzkoušejte. Je opravdu velmi šťavnatý díky pudinku, který se přidává střídavě s těstem do formy. Musíte být trpělivý, protože to je asi jediný koláč, který se nesmí krájet ani teplý, protože by se mohlo stát, že pudink vám vyteče a jedli byste ho lžičkou. Pudink musí vychladnout, tehdy ztuhne a koláč se krájí výborně. Autor: Tereza

FOTO OD VÁS
Recept Piškotový pudinkovníkRecept Piškotový pudinkovník
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Matka Tereza, 9.4.2017

Kategorie: Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

5 ksvajec
150 gcukru moučka
200 gmouky (100 g hladká + 100 g polohrubá)
100 mlteplé vody
100 mloleje

Pudink:

600 mlmléka
9 KLcukru krupice
1 sáčekvanilkového cukru
2 sáčkypudinku (příchuť podle vašeho přání, já volila vanilkový)
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky s cukrem si vyšleháme elektrickým šlehačem do hustší pěny. Za stálého šlehání přidáváme po lžících mouku, pomalu přiléváme vodu a pomalu přiléváme také olej. Nakonec vyšleháme z bílků hustý sníh a velmi opatrně ho vařečkou vmícháme ke zbytku těsta.
  2. Uvaříme si pudink. Do mléka dáme cukr (jak krupici, tak vanilkový) a přidáme dva sáčky pudinku. Důkladně rozmícháme metličkou, aby se nám nevytvořily hrudky. Za stálého míchání pudink zahříváme, dokud nezhoustne a nakonec ještě jednu minutu vaříme (také za stálého míchání).
  3. Do vymazané a vysypané formy (já jsem měla obdélníkový tvar) dáváme na střídačku těsto a ještě teplý pudink. Začneme dávat doprostřed formy a vždy dáme doprostřed formy těsto a do toho samého místa pudink. Pudink dojde dříve než těsto, takže zbylé těsto nalijeme na vrch celého moučníku.
  4. Pečeme na 180°C, dokud těsto nezrůžoví. Ještě teplý moučník posypeme moučkovým cukrem.
  5. Moučník krájíme až po úplném vychladnutí, jinak nám pudink vyteče.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
14.5.2020, Arna odpovědět10

Nevím zda je tu ještě autorka tohoto receptu. Vyzkoušela jsem ho, ale zdálo se mi hned na 600ml mléka 2 sáčky pudinkového prášku nějak moc. Pudink je velmi hustý a při pečení klesnul dolů, takže mám dole pudink a nad ním piškot. Ten je dobrý.

18.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět00

ono to takhle má být :)

24.5.2020, Arna odpovědět00

Podruhé jsem udělala čokoladový pudink a jen 1+1/2 balení a nalila na vrch piškotu. Je to mnohem lepši. Viz foto

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit