Pistáciové vánoční cukroví

Přidal: Petra H, 20.12.2016
Kategorie: Sváteční pečení, Pudingové cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Vynikající křehké vánoční cukroví. Do těsta se přidává pistáciový pudink, který dodá těstu jemnost a křehkost. Slepovala jsem Nutellou, ale klidně ji můžete nahradit za váš oblíbený krém, například vyšlehat salko spolu s máslem nebo máslo s vanilkovým pudinkem. Jsou velmi chutné, vřele doporučuji. Autor: Petra H.
Přidal: Petra H, 20.12.2016
Kategorie: Sváteční pečení, Pudingové cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
SUROVINY
Základ:
200 ghladké mouky
3 bal.pistáciové pudinky
125 gtuku
125 gcukr moučka
1 ksvejce
Krém:
Nutela
Poleva:
100 gčokoláda na vaření
50 gOmegy
- rozpustíme ve vodní lázni
- Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
- Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme.
- Pečeme na 180 stupňů dozlatova. Těsto je křehké, tak pracujte opatrně.
- Po vychladnutí kolečka slepujeme nutelou.
- Půlku kolečka namáčíme do čokoládové polevy.
- Poleva:
Rozpustíme čokošku s omegou ve vodní lázni. - Dozdobíme dle vlastní fantazie.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pistáciové vianočné pečivo.
KOMENTÁŘE K RECEPTU