Pistáciové vánoční cukroví

Vynikající křehké vánoční cukroví. Do těsta se přidává pistáciový pudink, který dodá těstu jemnost a křehkost. Slepovala jsem Nutellou, ale klidně ji můžete nahradit za váš oblíbený krém, například vyšlehat salko spolu s máslem nebo máslo s vanilkovým pudinkem. Jsou velmi chutné, vřele doporučuji. Autor: Petra H.

Přidal:Petra H, 20.12.2016
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Pistáciové vánoční cukroví

Suroviny

Základ:
200 ghladké mouky
3 bal.pistáciové pudinky
125 gtuku
125 gcukr moučka
1 ksvejce
Krém:
Nutela
Poleva:
100 gčokoláda na vaření
50 gOmegy
- rozpustíme ve vodní lázni

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  2. Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme. 
  3. Pečeme na 180 stupňů dozlatova. Těsto je křehké, tak pracujte opatrně.
  4. Po vychladnutí kolečka slepujeme nutelou.
  5. Půlku kolečka namáčíme do čokoládové polevy.  
  6. Poleva:
    Rozpustíme čokošku s omegou ve vodní lázni.
  7. Dozdobíme dle vlastní fantazie.