Pita chlebíček se sýrem a jogurtem
Naše babičky vyrobili i z ničeho něco. Fantastické kynuté nebo chlebové placky, plněné nebo posypené semínky, sýrem, pomaštěné pravým sádlem nebo olejem, případně máslem a někdo je dělával i nasladko například potřené povidly nebo potřené marmeládou. Vyzkoušejte si upéct tradiční staré pečivo ke snídani nebo jako hlavní jídlo k poháru kyselého mléka. Zasytí, zachutná a určitě je vyzkoušíte opět. Autor: Mineralka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
500 ghladká mouka
1 Ksvejce
250 mlvoda
1/2 kostkydroždí
3 PLolej
1 lžičkakr. cukr
1 PLsůl
Dále:
200 mlbílý jogurt
1 ksvejce
1 PLolej
100 gtvrdý sýr
oregano nebo jiné koření, sůl
KOMENTÁŘE K RECEPTU