Pita chlebíček se sýrem a jogurtem

Naše babičky vyrobili i z ničeho něco. Fantastické kynuté nebo chlebové placky, plněné nebo posypené semínky, sýrem, pomaštěné pravým sádlem nebo olejem, případně máslem a někdo je dělával i nasladko například potřené povidly nebo potřené marmeládou. Vyzkoušejte si upéct tradiční staré pečivo ke snídani nebo jako hlavní jídlo k poháru kyselého mléka. Zasytí, zachutná a určitě je vyzkoušíte opět. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 1.5.2017
Kategorie: Pečivo, Hlavní jídla
Pita chlebíček se sýrem a jogurtem

Suroviny

Těsto:
500 ghladká mouka
1 Ksvejce
250 mlvoda
1/2 kostkydroždí
3 PLolej
1 lžičkakr. cukr
1 PLsůl
Dále:
200 mlbílý jogurt
1 ksvejce
1 PLolej
100 gtvrdý sýr
oregano nebo jiné koření, sůl

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin na těsto zpracujeme kuličku, kterou necháme na teplém místě zakrytou utěrkou kynout jednu hodinu.
  2. Po hodině těsto rozdělíme na menší kousky, které zpracujeme na placku.
  3. Placky ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a každý kousek potřeme směsí, kterou jsme si připravili smícháním jogurtu, vajíčka, oleje, oregana a špetky soli.
  4. Posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným sýrem a necháme je kynout ještě 10 minut.
  5. Po 10 minutách je dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 stupňů asi 10 minut (dozlatova).