Pita chlebíček se sýrem a jogurtem

Naše babičky vyrobili i z ničeho něco. Fantastické kynuté nebo chlebové placky, plněné nebo posypené semínky, sýrem, pomaštěné pravým sádlem nebo olejem, případně máslem a někdo je dělával i nasladko například potřené povidly nebo potřené marmeládou. Vyzkoušejte si upéct tradiční staré pečivo ke snídani nebo jako hlavní jídlo k poháru kyselého mléka. Zasytí, zachutná a určitě je vyzkoušíte opět. Autor: Mineralka

Přidal:, 1.5.2017
Kategorie: Oběd, Pečivo
Recept Pita chlebíček se sýrem a jogurtem

Suroviny

Těsto:
500 ghladká mouka
1 Ksvejce
250 mlvoda
1/2 kostkydroždí
3 PLolej
1 lžičkakr. cukr
1 PLsůl
Dále:
200 mlbílý jogurt
1 ksvejce
1 PLolej
100 gtvrdý sýr
oregano nebo jiné koření, sůl

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin na těsto zpracujeme kuličku, kterou necháme na teplém místě zakrytou utěrkou kynout jednu hodinu.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Po hodině těsto rozdělíme na menší kousky, které zpracujeme na placku.
  3. Placky ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a každý kousek potřeme směsí, kterou jsme si připravili smícháním jogurtu, vajíčka, oleje, oregana a špetky soli.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným sýrem a necháme je kynout ještě 10 minut.
  5. Po 10 minutách je dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 stupňů asi 10 minut (dozlatova).Tip: Jahodový džem bez chemie