NejRecept.cz Maso Hovězí maso Pivní gulášek z pomaláčku a těstoviny funghetto
Pivní gulášek z pomaláčku a těstoviny funghetto
Recept Pivní gulášek z pomaláčku a těstoviny funghetto
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Nejlepší guláš, jaký jsem kdy jedla, uměl můj tchán. Říkal, že tajemství je v cibuli. Žádná ženská prý nevydrží ten pohled do kastrolu, kde cibule dosahuje tmavohnědého odstínu a od vznícení ji dělí asi tak dvě vteřiny. Je to fakt, nemám na to nervy... :D Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   1.2.2020

Pivní gulášek z pomaláčku a těstoviny funghetto

Nejlepší guláš, jaký jsem kdy jedla, uměl můj tchán. Říkal, že tajemství je v cibuli. Žádná ženská prý nevydrží ten pohled do kastrolu, kde cibule dosahuje tmavohnědého odstínu a od vznícení ji dělí asi tak dvě vteřiny. Je to fakt, nemám na to nervy... :D Autor: Danka

45 min
Čas přípravy
180 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
cca 1 kg
hovězího masa
2 lžíce
hladká mouka
trochu
olej
3 ks
větší cibule
4 stroužky
česneku
1 lžíce
mleté sladké papriky
2 lžíce
rajčatového protlaku
300 ml
světlého piva (dala jsem plzeňskou dvanáctku)
hovězí vývar
sůl, mletý černý pepř
4 chilli papričky (nadrobno)
2 lžíce sušené majoránky
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
180 min
Čas vaření
  1. Maso obalíme v hladké mouce, zprudka po částech orestujeme na oleji a vložíme do "pomaláčku".
  2. Do výpeku poté vsypeme cibuli a restujeme pěkně do hněda, přisypeme mletou papriku, přidáme protlak, oboje zarestujeme, zalijeme trochou vývaru a necháme chvilku "odvařit".
  3. Vše vlijeme do hrnce na maso, přidáme česnek, chilli papričky, sůl a mletý pepř, přilijeme pivo a dolijeme vývarem, aby bylo maso ponořené.
  4. Uzavřeme a vaříme doměkka cca 3 hodinky na vyšší stupeň.
  5. Pak vsypeme majoránku, dochutíme solí a pepřem, případně dle hustoty můžeme ještě zaprášit trochou hladké moukou a poté chvíli povařit.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář