Pizza tyčinky z listového těsta

Silvestrovská oslava je už dávno za námi, ale v chladničce zůstalo pár surovin, které jsem nevyužila na jednohubky nebo chlebíčky. Velký úspěch na této oslavě Nového roku sklidily právě tyčinky se slaninou. Dělala jsem je z kynutého těsta a se slaninou. Kynuté těsto jsem nyní vyměnila za listové a slaninu za šunku. I tyto chutnaly fantasticky, vyzkoušejte :) Autor: Blažena

Přidal:, 3.1.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Silvestr a Nový rok, Chuťovky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Pizza tyčinky z listového těsta

Suroviny

400 glistové těsto
10 plátkůšunka
kečup
oregano
vejce na potření
hrubozrnná sůl na posypání

Postup přípravy

  1. Těsto rozdělíme na dvě části. S každou částí pracujeme zvlášť. Rozválíme na pomoučeném vále tence na obdélník asi 30x40 cm.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  2. Na polovinu rozváleného těsta naskládáme po šířce šunku, těsně vedle sebe. Druhou polovinu potřeme kečupem a posypeme oreganem. Kolečkovým kráječem nakrájíme na proužky asi 2 cm. Pásky potřené kečupem postupně překlopíme na proužky se šunkou.
  3. Každou chytíme do ruky a stočíme do spirály. Stejně postupujeme s druhou polovinou těsta. Spolu je 40 kusů.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  4. Pokládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a upečeme. Teplota 200 ° C 15 minut. Dobrou chuť!

    Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
    kuchařky - Blažena Sadovská