Pizzové slimáky

Upečené šneky jsou velmi jemné a křehké. Pochutná si na nich celá rodinka ať už na oběd nebo večeři. Autor: janulinka

Přidal:, 26.10.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Recept Pizzové slimáky

Suroviny

Těsto:
650 mlmléko
1 ksdroždí
2 PLkrystalový cukr
1 KLsůl
150 mlolej
1 kgpolohrubá mouka
Náplň:
2 PLmáslo
2 ksměkký sýr v střívku
1 KLgrilovací koření
1 KLvegeta
1 ksvajíčko
kečup
tvrdý sýr
dietní salám
pizza koření

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  2. Po vykynutí těsto rozválíme a potřeme připravenou nádivkou. Na náplň poklademe plátky dietního salámu, potřeme kečupem a na vrch poklademe plátky tvrdého sýra (můžeme ho i nastrouhat).
  3. Těsto s nádivkou srolujeme a nakrájíme na kousky. Ty poklademe na pečící papír a potřeme vajíčkem. Vrch šneků posypeme pizza kořením.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  4. Dáme upéct do trouby (250 stupňů).
  5. Nádivku si připravíme smícháním másla, sýra, grilovacího koření a vegety. Tuto směs dobře promícháme a potřeme těsto.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole