NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Jednohubky Pizzovníky z kynutého těsta v netradičním tvaru
Pizzovníky z kynutého těsta v netradičním tvaru
Recept Pizzovníky z kynutého těsta v netradičním tvaru
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   15.10.2018

Pizzovníky z kynutého těsta v netradičním tvaru

Tak narychlo, protože dnes jsme zavařovaly míchané ovoce a trochu nám to déle trvalo. Ale jíst chtěl každý. Tak jsem připravila takové jednohubky, co si každý vezme ze stolu pouze rukou a nají se do sytosti. Samozřejmě pizzovníky nemohli zůstat v klasickém tvaru, ale trošku jsem se s nimi vyhrála. Přiznám se, že je to můj relax :) A nejvíc mě těší, když každému chutná. Autor: Milka

80 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
1 kg
polohrubé mouky
1 kostka
droždí
6 dl
mléka
4 PL
krystalového cukru
2 ks
vajíčka
2 dl
oleje
1 ks
malou tatarskou omáčku
40 dkg
šunkového salámu
30 dkg
tvrdého sýra
1 dl
kečupu
1 malou konzervu
kukuřice
podle chuti
pizzu koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Uděláme si kvásek a přimícháme ho k ostatním surovinám. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Mezitím si připravíme nádivku.
  2. Šunkový salám a tvrdý sýr si nastrouháme a přimícháme ostatní suroviny.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník a nakrájíme na čtverce. Do dvou protějších rohů uděláme zářezy tak, abychom je zcela nerozřízly. Pak doprostřed dáme 1 PL náplně, a přeložíme konce čtverce. Nejprve celý, pak rozřezány. Jeden konec zůstane na místě. Vlastně je to jak bychom povíjali peřinku s dítětem.
  4. Peřinky přendáme na pekáč pokrytý pečícím papírem a necháme je podkynout.
  5. Potřeme vajíčkem a dáme péct do trouby na 180 ° C asi 15 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář