Pizzovníky z kynutého těsta v netradičním tvaru

Tak narychlo, protože dnes jsme zavařovaly míchané ovoce a trochu nám to déle trvalo. Ale jíst chtěl každý. Tak jsem připravila takové jednohubky, co si každý vezme ze stolu pouze rukou a nají se do sytosti. Samozřejmě pizzovníky nemohli zůstat v klasickém tvaru, ale trošku jsem se s nimi vyhrála. Přiznám se, že je to můj relax :) A nejvíc mě těší, když každému chutná. Autor: Milka

Přidal:, 15.10.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Pizzovníky z kynutého těsta v netradičním tvaru

Suroviny

1 kgpolohrubé mouky
1 kostkadroždí
6 dlmléka
4 PLkrystalového cukru
2 ksvajíčka
2 dloleje
1 ksmalou tatarskou omáčku
40 dkgšunkového salámu
30 dkgtvrdého sýra
1 dlkečupu
1 malou konzervukukuřice
podle chutipizzu koření

Postup přípravy

  1. Uděláme si kvásek a přimícháme ho k ostatním surovinám. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Mezitím si připravíme nádivku.
  2. Šunkový salám a tvrdý sýr si nastrouháme a přimícháme ostatní suroviny.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník a nakrájíme na čtverce. Do dvou protějších rohů uděláme zářezy tak, abychom je zcela nerozřízly. Pak doprostřed dáme 1 PL náplně, a přeložíme konce čtverce. Nejprve celý, pak rozřezány. Jeden konec zůstane na místě. Vlastně je to jak bychom povíjali peřinku s dítětem.
  4. Peřinky přendáme na pekáč pokrytý pečícím papírem a necháme je podkynout.
  5. Potřeme vajíčkem a dáme péct do trouby na 180 ° C asi 15 minut.