Pizzovníky z kynutého těsta, za kterými se pouze zapráší

Tak o těch už ani vidu ani slechu. Asi bylo třeba udělat dvě dávky. Už dávno jsem nepekla pizzovníky z kynutého těsta. Zvyknu je péct často, ale pouze z listového, je to přece rychlejší než zadělávat kynuté těsto. Ale řekněme si pravdu, z toho kynutého domácího je to opravdu velká dobrota, mnohem chutnější než z listového :) Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 9.6.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Pizzovníky z kynutého těsta, za kterými se pouze zapráší

Suroviny

Těsto:
1 kghladké mouky
6 dlmléka
1 kostkadroždí
2 PLcukru
1 ČLsoli
2 dloleje
Náplň:
0,5 kgšunky nebo salámu ...
0,5 kgsýra
1 konzervakukuřice
kečup
pizzu koření

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek a když vykyne, přidáme ho k ostatním surovinám a vypracujeme těsto. Necháme ho 60 minut kynout.
  2. Zatímco vykyne, připravíme si náplň. Šunku nebo salám nastrouháme, nebo necháme celá kolečka. Ja jsem zvolila druhou možnost a použila jsem všechno, co jsem doma měla, šunku, salám, slaninu ...
  3. Sýr také nastrouháme.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme je na obdélníky.
  5. Každou část potřeme kečupem, posypeme nebo uložíme šunku, salám ... sýr, kukuřici, posypeme kořením a svineme napevno do rolády.
  6. Dostali jsme tak dvě rolády, které pokrájíme na kolečka o šířce asi 1,5 cm a uložíme na pekáč, pokrytý pečícím papírem. Necháme podkynout asi 15 minut.
  7. Potřeme vajíčkem a pečeme při 180 ° C asi 20 minut.
  8. Ještě horké posypeme opět nastrouhaným sýrem.