NejRecept.cz Maso Mleté maso Plněná paprika s rajskou omáčkou. Tradiční recept, který oživí vzpomínky na dětství.
Plněná paprika s rajskou omáčkou. Tradiční recept, který oživí vzpomínky na dětství.
Plněná paprika s rajskou omáčkou. Tradiční recept, který oživí vzpomínky na dětství.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Toto já můžu. Plněná paprika z darů zahrádky spolu s domácím kynutým knedlíkem je něco, co musím uvařit alespoň jednou za sezónu. Jídlo je svěží, ale přitom syté, takže je ideální jak k obědu, tak k večeři.

siky.silvia siky.silvia    ·   14.9.2024

Plněná paprika s rajskou omáčkou. Tradiční recept, který oživí vzpomínky na dětství.

Toto já můžu. Plněná paprika z darů zahrádky spolu s domácím kynutým knedlíkem je něco, co musím uvařit alespoň jednou za sezónu. Jídlo je svěží, ale přitom syté, takže je ideální jak k obědu, tak k večeři.

30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
rýže
podle potřeby
cibule
podle potřeby
mleté maso
podle chuti
česnek
podle chuti
mletá paprika
podle chuti
mletý pepř
1 ks
vejce
podle potřeby
paprika
podle potřeby
celerová nať
podle chuti
kečup
podle chuti
rajčatový protlak
podle chuti
cukr
špetka
skořice
podle potřeby
bramborový škrob
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Plněná paprika je skvělá v tom, že si ji můžete připravit na desítky způsobů. Já ji plním mletým masem a obvykle ji podávám s měkkým kynutým knedlíkem. Přílohu si však můžete přizpůsobit podle svých vlastních preferencí.

  1. Rýži opláchneme, dusíme na cibuli a necháme vychladnout.
  2. Na cibuli podusíme mleté maso, přidáme česnek a ochutíme mletou paprikou a pepřem.
  3. Hotové maso ještě jednou umeleme a smícháme s rýží tak, aby poměr byl přibližně 2/3 maso a 1/3 rýže. Do směsi přidáme vejce a dochutíme kořením.
  4. Papriky omyjeme, očistíme, naplníme směsí rýže a masa a povaříme ve vodě, ve které jsme vyvařili cibuli a celerovou nať.
  5. Povařenou papriku vyjmeme, do vývaru přidáme rajčatový protlak, dochutíme kečupem, mírně osladíme cukrem, přidáme špetku skořice a omáčku máme hotovou. Pokud by byla příliš řídká, zahustíme ji škrobem.
  6. Hotové papriky vrátíme do omáčky a následně podáváme s knedlíkem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář