Plněná pečená sekaná

Skvělá volba na oběd. Mám velmi ráda domácí sekanou, někdy jsem ji zbožňovala i ze školní jídelni (to neměl skoro nikdo rád, mně velmi chutnala, tak se mi hrnuli talíře a jedla jsem až do prasknutí). Plněná párečkem, okurkou a vejcem. K tomu jako příloha klasická bramborová kaše posypaná čerstvou petrželkou. Pokud nemáte rádi česnekovou omáčku, přidejte toho česneku méně, my doma máme rádi česnek, proto je tam tolik :)

Přidal:, 8.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Plněná pečená sekaná

Suroviny

1 kgvepřového masa (plecko)
100 gstrouhanky
8 ksstroužků česneku
6 ksna tvrdo uvařených vajec
4 kspikantní párky
dle chutisterilované okurky
3 ksneuvařená vejce
2 kscibule
2 ksden starých rohlíků
1 dclmléka na máčení rohlíků
1 lžícemajoránky
1 lžícevegety
1 lžičkamletého černého pepře
1 lžičkamleté sladké papriky
nasekaná petrželová nať
hladká mouka na obalení
voda na podlití

Postup přípravy

  1. Maso, cibuli, česnek si umeleme, přidáme nařezané a v mléce namočené housky a ostatní ingredience (kromě vajec uvařených na tvrdo, párky a okurky), vše dobře promícháme, nejlépe rukou.
  2. Na podložce si navrstvíme polovinu hmoty, do pásu naskládáme vajíčka, párky a okurky, zakryjeme druhou polovinou hmoty, vytvarujeme do válce, kolem kterého nasypeme hladkou mouku a opatrně sekanou v té mouce vyválíme, pak nohavici přeneseme do dobře vymazaného pekáče.
  3. Kolem nalijeme tak 3-4 dcl vody nebo vývaru, zakryjeme alobalem a pečeme při 180 °C tak cca 1 hodinu.
  4. Po hodině odkryjeme a dáme zapéct ještě na cca 30 minut. Po zapečení sekanou vyjmeme a do výpeku přilijeme vodu nebo vývar, provaříme a jemně zahustíme moukou nebo solamylem.
  5. Podáváme například s bramborovou kaší a poléváme vzniklou omáčkou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí