Plněná pečená sekaná s bramborovou kaší

Recept Plněná pečená sekaná s bramborovou kaší

Přidal: NejLucka, 24.4.2017

Kategorie: Sekaná, Vepřové maso, Maso, Mleté maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nevíte jak spotřebovat staré pečivo, které zůstalo z předešlého dne? Dám vám nápad, jak ho spotřebovat a vykouzlit tak nový oběd, který si velmi oblíbíte. Španělské ptáčky se zvyknou připravovat z hovězího masa, ale já jsem zkusila připravit takovou sekanou. Naplnila jsem ji vajíčkem, párkem, okurkou a přidala jsem ještě kapii. Ta dala celému masu krásnou barvu. Určitě vyzkoušejte, bylo to vynikající.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: NejLucka, 24.4.2017

Kategorie: Sekaná, Vepřové maso, Maso, Mleté maso, Oběd

SUROVINY

1 kgvepřového masa (plecko)
100 gstrouhanky
8 ksstroužků česneku
6 ksna tvrdo uvařených vajec
4 kspikantní párky
dle chutisterilované okurky
3 ksneuvařená vejce
2 kscibule
2 ksden starých rohlíků
1 dclmléka na máčení rohlíků
1 lžícemajoránky
1 lžícevegety
1 lžičkamletého černého pepře
1 lžičkamleté sladké papriky
nasekaná petrželová nať
hladká mouka na obalení
voda na podlití
alobal

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso, cibuli, česnek si umeleme, přidáme nařezané a v mléce namočené housky a ostatní ingredience (kromě vajec uvařených na tvrdo, párky a okurky), vše dobře promícháme, nejlépe rukou.
  2. Na podložce si navrstvíme polovinu hmoty, do pásu naskládáme vajíčka, párky a okurky, zakryjeme druhou polovinou hmoty, vytvarujeme do válce, kolem kterého nasypeme hladkou mouku a opatrně sekanou v té mouce vyválíme, pak nohavici přeneseme do dobře vymazaného pekáče.
  3. Kolem nalijeme tak 3-4 dcl vody nebo vývaru, zakryjeme alobalem a pečeme při 180 °C tak cca 1 hodinu.
  4. Po hodině odkryjeme a dáme zapéct ještě na cca 30 minut. Po zapečení sekanou vyjmeme a do výpeku přilijeme vodu nebo vývar, provaříme a jemně zahustíme moukou nebo solamylem.
  5. Podáváme například s bramborovou kaší a poléváme vzniklou omáčkou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit