Plněná vepřová játra /fotorecept/

Pokud vám zvýšila rýže z předešlého dne a nemáte na ni chuť, zkuste ji zužitkovat do dalšího hlavního jídla. Mně když zůstane rýže, zužitkuji ji právě do tohoto jídla, tak se nechte inspirovat. Plněná játra chutnají skvěle a vypadají ještě lépe. No řekněme si pravdu, málokdo má rád vnitřnosti, ale toto opravdu stojí za vyzkoušení. Autor: Izabelka

Přidal:Izabella929@azet.sk, 17.10.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Plněná vepřová játra /fotorecept/

Suroviny

300 gvepřová játra
1 PLvepřové sádlo
1 kscibule
1 stroužekčesnek
2 PLčervené víno
80 gneuzená klobása
hrstvařená rýže
1 ksvejce
pepř
kmín
červená mletá paprika

Postup přípravy

  1. Vepřová játra jsem umyla, osušila. Připravila jsem klobásu, stáhla jsem střívko a nakrájené jsem ji na kostky.
  2. Do jater jsem opatrně udělala otvor pro nádivku. Ostrým nožem třeba pomalu vstupovat do jater, aby se neudělala ani náhodou díra.
  3. Připravila jsem si náplň. Rýži z druhého dne jsem dala do mísy. Přidala jsem nakrájenou klobásu a jedno vejce. Vše je dochucené, takže jsem nedochucovala nádivku. Přidala jsem vejce a smíchala jsem nádivku. Třeba jí opravdu jen málo. Nesmí se přeplnit, protože při pečení praskne a nevytvoří se ten pěkný efekt. Játra jsem naplnila a otvor uzavřela kuchyňskými jehlami.
  4. Na pánev jsem dala sádlo a když bylo horké opekla jsem ji ze všech stran. Přidala jsem k ní cibuli a česnek a podlila vínem. Posypala pepřem, kmínem a mletou červenou paprikou. Játra se nesolí. Během dušení jsem ještě dolila vodu.
  5. Dusila jsem ji 20 min. a pak jsem ji vybrala na desku a odstranila jsem jehly. Nakrájela jsem ji na plátky. Podávala jsem ji s vařenými bramborami a strouhanou mrkví. Přejím vám dobrou chuť.