Plněné brambory

Dnes jsem plnila brambory sýrem a mletým masem. Někdy to dělávám bez mletého masa pouze jako přílohu k nějakému masu s omáčkou a někdy to připravím i jako hlavní jídlo, kde do nádivky už zakomponuji i maso. Samozřejmě i jako hlavní jídlo se to dá podávat i bez masa. Autor: Adddy

Přidal:, 16.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Plněné brambory

Suroviny

6 ksvelkých brambor
5 dkgeidamu
15-20 dkgmletého masa
dle chutisůl
dle chutisojová a worcesterová omáčka
2 lžícekečupu

Postup přípravy

  1. Brambory si předem uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a překrojíme na půlku, lžičkou do nich vydlabeme důlky a lehce posolíme. To co vydlabeme, dáme do misky, trošku osolíme a nastrouháme k tomu nahrubo sýr.
  2. Mleté maso osmažíme na pánvičce, osolíme, zakápneme sojovou a worcesterovou omáčkou a přidáme kečup. Takto připravenou masovou směs nandaváme lžičkou do brambor.
  3. Vnitřky brambor se sýrem rukou promícháme a nabereme trošku a připlácneme na mleté maso jako čepičku. Dáme na plech péct na 170 °C do zlatova. Dobrou chuť :)