Plněné brokolicové růže (fotorecept)

Brokolice je oblíbená surovina v mé kuchyni. Dělala jsem z ní zahuštěné omáčky, karbanátky, polévky .. Dnes jsem vyzkoušela plnění růží. Podařilo se a jsou nejen zajímavé ale také chutné. Autor: Izabelka

Přidal:Izabella929@azet.sk, 26.10.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Plněné brokolicové růže (fotorecept)

Suroviny

1 ksbrokolice
200 gvepřová plec
hrstječné kroupy
špetkasoda bikarbona
čtvrtcibule
stroužekčesnek
1 ksvejce
sůl, pepř
mletá červená paprika

Postup přípravy

  1. Brokolici jsem rozebrala na růžičky, umyla. Vložila jsem ji do vroucí vody, do které jsem dala sodu, aby růžičky zůstali pěkně zelené. Vařila jsem je 5 min. Pak jsem je na slila a nechala okapat.
  2. Vepřovou plec jsem pomlela. Přidala jsem sůl, mletý pepř, mletou červenou papriku, vejce a nakonec i předvařené ječné kroupy. Přidala jsem čtvrtku cibule i půl stroužku česneku. Všechno jsem smíchala.
  3. Naplnila jsem růže tak, že jsem uprostřed růže vytvořila prostor pro nádivku. Troubu jsem nahřála na 200 stupňů a pekly se 15 min.
  4. Z nádivky, která zůstala jsem udělala kolečka, obalila ve strouhance a vypražila. Podávala jsem s vařenými brambory. Přeji dobrou chuť.