Plněné krakelinky

Přidal: janaskubal, 13.6.2021
Kategorie: Valentýn, Sváteční pečení, Narozeniny, Sladká jídla, Odpalované těsto, Těsta, Dezerty, Vánoce, Velikonoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Něco nového jako klasické větrníky. Určitě vyzkoušejte. V konečném výsledku vypadají dokonale. Naplnit můžete tak, že uděláte ze spodní strany dírku a cukrářským sáčkem nastříkáte například vanilkový pudink. Autor: janaskubal
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: janaskubal, 13.6.2021
Kategorie: Valentýn, Sváteční pečení, Narozeniny, Sladká jídla, Odpalované těsto, Těsta, Dezerty, Vánoce, Velikonoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Odpalované těsto:
320 mlvoda
100 gmáslo
230 ghladká mouka
0,5 lžičkysůl
5 ks (středně velkých )vejce
Kraklovací těsto:
5 dkg (nebo třtinový cukr)krystalový cukr
6 dkghladká mouka
6 dkgmáslo
- Do hrnce nalijeme vodu, necháme v ní rozpustit máslo i sůl a přivedeme k varu. Vsypeme mouku a mícháme až vznikne celistvá hmota, kterou chvíli odpalujeme.
- Ihned takto vzniklé těsto vložíme do mísy od robota, kde máme nasazený šlehací nástavec. Začneme šlehat, hmota se zchladí a postupně přidáváme po jednom vejci. Necháme chvíli vyšlehat a přendáme do sáčku, kde jsme ustřihli špičku cca v šíři 1,5 cm.
- Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme kopečky, na které pokládáme kolečka z vyváleného kraklovacího těsta.
- Těsto na kolečka můžeme dát na chvíli vychladit do lednice. Já dělám rovnou, jen trochu podsypávám při rozvalování hladkou moukou. Pečeme na 180 st. asi 20 min.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Plnené krakelinky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Nadziewane ciastka z kruszonką.
KOMENTÁŘE K RECEPTU