Plněné kuřecí batůžky

Výborné, rychlé kuřecí masíčko, hodí se na slavnostní oběd. Já jsem tento oběd připravovala na nový rok, abychom trochu zahnali hlad po náročném večeři. Chlebíčky nám obvykle nezůstanou, o jednohubkách ani nemluvím a otevřené chipsy nebo tyčinky už nikdo nechce ani vidět. Klasický vývar na uzdravení žaludku a tento obedík potěší myslím každého :) Autor: Blažena

Přidal:admin, 2.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Plněné kuřecí batůžky

Suroviny

4 kskuřecí prsa
100 gčerstvá zelená paprika
100 gtvrdý sýr eidam
80 gtavený sýr
1 ksmenší cibulka
dle chutisůl, pepř
8 kstenké plátky slaniny

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na 4 větší plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme.
  2. Cibulku a papriku nakrájíme na malé kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme. Tavený sýr dáme do nádoby, promícháme, přidáme připravené suroviny a smícháme, aby se spojily. Nádivkou naplníme připravené řízky, obalíme slaninou a spojíme párátky. Opečeme na pánvi na horkém oleji.
  3. Přendáme je do zapékací nádoby. Podlijeme výpekem a malým množstvím horké vody. Dle potřeby vodu přiléváme během pečení. Přikryjeme alobalem a dusíme 25-30 minut do měkka. Před koncem pečení odkryjeme a opečeme do zlatova.
  4. Podáváme suvařenými bramborami s kmínem a solí. Brambory scedíme, osolíme, posypeme strouhankou, pokapeme olejem a dáme zapéct. Brambory chytí zlatavou barvu. Můžeme jako přílohu přidat dip, zeleninový salát, atd. Dobrou chuť!