Plněné mascrame palačinky - pečeme za pomoci lahve

Spíš bych to nazvala jako pokus o macrama, určitě to znáte. Pokus vyšel ne zcela nejkrásnější, ale tak nejsem dokonalá :) Nápad se mi velmi líbil. Tyto palačinky se mohou konzumovat teplé i studené. Zajímavé servírování, příjemná změna oproti klasickým plněným palačinkám. Možná to někoho inspiruje a udělá je mnohem krásnější než jsou ty moje. Palačinkové těsto dáme do láhve a pomocí ní tvoříme krásné palačinky na pánvi. Je to velmi jednoduché, ale třeba si najít ten svůj způsob jak je na pánev nastříkat. Autor: Adkas

Přidal:adkas, 23.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Plněné mascrame palačinky - pečeme za pomoci lahve

Suroviny

Těsto:
mléko
hladká mouka
vejce
sůl
cukr
Nádivka:
kuřecí prsa
olej
gyros koření
cibule
houby
petrželka
salátové listy
zakysaná smetana
sýr

Postup přípravy

  1. Množství při těste záměrně neuvádím. Každý použije tolik, aby vám vzniklo hustší těsto jako u klasických palačinkách.
  2. Také neuvádím množství surovin na nádivku. Někdo má rád méně, někdo více nádivky, proto si to zkuste připravit na svůj způsob. Jde hlavně o to, jaké suroviny jsou nejlepší do tohoto receptu.
  3. Maso nakrájíme na kostičky, přidáme 1 lžíci oleje, posypeme ho gyros kořením.
  4. Uděláme hustší palačinkové těsto a necháme ho půl hodinu odstát. Na pánvi orestujeme maso, odložíme ho bokem. Na rovnaké pánvi orestujeme cibuli, přidáme na hrubší kousky nakrájené houby. Když jsou měkké, vrátíme zpět maso, posypeme ho nakrájenou petrželkou a odstavíme.
  5. Palačinkové těsto přelijeme do lahve (nejlépe je použít láhev s nástavcem pro děti nebo pro sportovce - já tomu říkám dudlík pro dospělé :).
  6. Na rozehřátou pánev potřenou olejem nalijeme nejdříve kruh a pak vyplním vnitřek do tvaru mřížky.
  7. Na palačinku dáme kousek salátového listu, masově houbovou nádivku, smetanu, sýr a zavřeme. Pomůžeme si párátkem a můžeme podávat.

Můj blog: Adkas-tastyfood